Hirdetés

Vajon mire elég a 2018-as HTC zászlóshajó?



|

Az HTC tovább egyszerűsíti a kínálatát, és újra megpróbál labdába rúgni a Google-felvásárlást követően.

Hirdetés

A tegnapi napon vált hivatalossá, hogy a Google megveszi az HTC okostelefonos üzletágát. Vagyis pontosabban annak egy részét. Az 1,1 milliárd dolláros üzlet keretében ugyanis nem az egész divízió kerül a Google-höz, csupán a Pixel készülékeken dolgozó szakemberek és a licencek nem exkluzív úton. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy az HTC nem száll ki az okostelefonos piacból. Sőt, aktívan fejleszti az új zászlóshajóját, amely 2018-ban debütál. 

A felek elmondták, hogy a megegyezés egyben támogatja és segíti az HTC-t a saját márkás okostelefonjaira épített stratégiájában, illetve elősegíti az egyszerűsített kínálatot, nagyobb működési hatékonyságot és pénzügyi rugalmasságot. Az HTC-nek továbbra is remek mérnökei lesznek, akik dolgoznak az HTC U11 utódján. 

Mi volt a kulcskifejezés? Az egyszerűsített kínálat. Az HTC eddig is igyekezett alaposan megritkítani a termékpalettáját, innentől kezdve azonban csak a legjobb és leginkább nyereséget hozó készülékeire koncentrál a vállalat. Ezek persze a zászlóshajók. 

Felmerül azonban a kérdés, hogy az HTC vajon kidolgozott-e valamilyen tervet arra, hogy 2018 után is életben maradjon, mint okostelefon-gyártó? A kérdés bonyolult, és idő kell hozzá, hogy meglássuk a választ. 

Az első morzsa novemberben kerülhet elénk - a francia Frandroid forrásai szerint ugyanis ekkor jön az HTC U11 Plus, a gyártó első közel keret nélküli kijelzős mobilja (18:9-es képaránnyal, 5,99 hüvelykes átmérővel és 2880 x 1440-es felbontással). 

Egyébként tekintetben nem térne el nagyon az HTC U11-től, így Snapdragon 835-ös lapkát, 4 / 6 GB RAM-ot és 64 / 128 GB tárhelyet kapna, IP68-as minősítéssel, 12 és 8 megapixeles kamerákkal. Állítólag november 11-én mutatja be a gyártó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.