Hirdetés

Van egy dolog a Windows 11 kapcsán, amiben valószínűleg sokan egyetértenek Elon Muskkal



|

Olyasmire venné rá a felhasználókat a Microsoft operációs rendszere, ami egyáltalán nem indokolt.

Hirdetés

A történet ott kezdődik, hogy a habókos techmilliárdos egy nap új laptopot vásárolt, amit annak rendje és módja szerint szeretett volna mielőbb használatba venni. Igen ám, de ekkor, mint egy falba, úgy ütközött bele a Microsoft legújabb operációs rendszerének nem mindennapi igényébe. Arra szerette volna a Windows telepítőprogramja rávenni Muskot, hogy először jelentkezzen be a Microsoft fiókjába.

Ezt - mindamellett, hogy nem vette jó néven - egyfajta kényszerként élte meg a Tesla, a SpaceX és az X Corp. első embere, akire az ilyesmi közismerten nincs jó hatással. Azt is kifogásolta, hogy így a gyártó Copilot nevű AI-platformja hozzáférést kap az ő gépéhez. Bár ennek működése egyszerűen letiltható, a Microsoft fiók használata a telepítés során már lényegesen nehezebben kerülhető ki.

Jó szokásához híven segítségül hívta legszakavatottabb tanácsadóit: hírül adva az X-en égbekiáltó problémáját, a poszt alatt várta a megváltó kommentet. Érkezett is használható válasz, de ezzel még mindig nem elégedett meg a dél-afrikai zseni.

Hirdetés

Végül segítői a problémát arra vezették vissza, hogy a laptopja automatikusan csatlakozott egy helyi Wi-Fi-kapcsolathoz jelszavas hozzáférés nélkül. Miután kérésére lekapcsolták a wi-fi-t, végig tudott menni a telepítésen anélkül, hogy be kellett volna jelentkeznie a Microsoft-fiókjába.

Ez tekinthető hipokrita hozzáállásnak is abban a tekintetben, hogy az egykori Twitter és a Tesla is minden követ megmozgat azért, hogy felhasználói fiókok regisztrálása felé terelje a felhasználóit. Végül annak ellenére, hogy használható tanácsokat kapott saját platformján a hozzászólásokban, még a Microsoft vezérigazgatóját, Satya Nadellát is megkereste a problémájával.

A történteket többféle nézőpontból is lehet vizsgálni. Egyfelől adóik a kérdés, hogy mégis miért kell ennyire megbonyolítaniuk a redmondiaknak a fiókregisztráció kikerülését, ha tulajdonképpen nem is kötelező. Másfelől pedig van annak egy diszkrét bája, mikor egy techmilliárdos műszaki zseni saját közösségi platformján kér segítséget a PC-je beállításához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.