Hirdetés

Végre megérkezett egy régóta fájóan hiányzó funkció a Messengerbe



|

A bizonytalanok és perfekcionisták most jobban szeretik majd a Messengert.

Hirdetés

A közösségi médiában használt üzenetküldő platformoknak egy ideje nincs megnyugvás, folyamatosan változásban vannak. A Facebook és az Instagram például hiába egy érdekeltségbe tartozó platformok, a közelmúltban megszűnt az üzenetküldőik átjárhatósága, a Messenger pedig átvette az ideiglenes üzenet megjelenítésének lehetőségét a testvéroldaltól, de ez csak két kiragadott példa a tucatnyiból, ami az elmúlt évben bekövetkezett.

Feltételezhetően ezek a változtatások a minél jobb felhasználói élmény nyújtását szolgálják, ami a használat közben felmerülő igények szerint alakul. Most azonban tényleg egy olyan problémát old meg nekünk a Messengert tulajdonló Meta, ami már biztosan megfordult mindenki fejében, aki használja az üzenetküldőt.

Előfordul, hogy egy üzenet begépelésénél, mikor kapkodunk, égbekiáltó, akár az értelmezést lehetetlenné tevő hibát ejtünk, de az is előfordul, hogy csak pontatlanul, meggondolatlanul fogalmazzuk meg a mondandónkat. Régen mikor elküldtünk egy üzenetet, azt már visszavonni, törölni nem lehetett, de 2019-ben mentőövet dobott a Meta azzal, hogy néhány percig törölhetővé tette a beírtakat.

Hirdetés

Ez, habár nagyon praktikus változtatás volt, tulajdonképpen csak félmegoldást szolgáltatott a probléma megoldására, hiszen egyrészről ott maradt visszavonás helyén egy félmondat, miszerint onnan töröltél egy üzenetet, másrészről pedig fel sem ajánlotta eddig a platform, hogy szerkesztéssel javítsuk az elküldött üzenetet. Ezen változtatott most a vállalat.

A Meta megkezdte annak a bevezetését, hogy törlés helyett szerkesztéssel javítsunk az elküldött üzeneten. Ha máshogy fogalmaznánk, hibát javítanánk, hozzáírni szeretnénk, vagy csak néhány dolgot törölni benne, ezt a jövőben mobilon és böngészőben egyaránt megtehetjük egy bizonyos idő elteltéig.

Ha a böngészőben szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, a kérdéses üzenet mellett látható három pöttyre kell kattintani, és ott kiválasztani a "Módosítás" opcióját. Ha befejeztük a szerkesztést, a zöld pipával jóváhagyjuk a változásokat, és kész. Az ugyan - a kommentekhez hasonlóan - egy "Szerkesztve" felirattal nyilvánvalóvá válik, hogy javítottunk az elküldött szövegen, de annak a módosítás előtti változatát nem fogja megmutatni a felület a címzettnek. A mobilappon történő változtatás is hasonló módon történik, de ott az elküldött üzenet hosszan tartó megérintésével tudjuk kiválasztani a kívánt funkciót az átíráshoz.

Az újdonság ugyan már kijött, de mint a legtöbb ilyen dolog, nem egyszerre jelenik meg mindenkinél. Ha türelmetlen vagy, érdemes frrissíteni az applikációt a készülékeden.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.