Hirdetés

Vigyázat, a most nyílt hazai Primark nevével élnek vissza a netes csalók



|

Kamu webáruház igyekszik kihasználni az alacsony árairól ismert Primark fast fashion lánc körüli felhajtást.

Hirdetés

Az írországi székhelyű Primark Európában és az Egyesült Államokban már közel 450 helyszínen van jelen, tegnap óta pedig a hazai vásárlók is rárepülhetnek az olcsó ruházati cikkekkel hódító bolthálózat termékeire, miután a közép-európai terjeszkedés jegyében megnyílt a fast fashion lánc első magyarországi üzlete.

A budapesti Arena Mall első emeletén berendezett, 3100 négyzetméteren terpeszkedő egység ugyanakkor nemcsak az árérzékeny vásárlókat vonzza, hanem az online csalókat is, akik máris igyekeznek lehúzni az óvatlan érdeklődőket.

Szöllősi Gábor kiberbiztonsági szakértő ugyanis nemrég az X felületén hívta fel rá a figyelmet, hogy ismeretlenek létrehoztak egy megtévesztő online shopot, ami a Primark hazai weboldalának adja ki magát.

Hirdetés

A primark-magyarorszag.com URL-en elhelyezett honlapnak azonban semmi köze az ír céghez, már csak azért sem, mert az nem vállal kiszállítást.

Így aztán Szöllősi mindenkit óva int attól, hogy a hamis weboldalon vásároljon, ehelyett a hivatalos honlapon érdemes böngészni, amely a primark.com/hu-hu címen érhető el, magyar nyelven és hazai árakkal, de házhoz szállítás nélkül. Azt nem tudni, hogy pontosan mi lehet a csalók célja, de a hasonló esetekből kiindulva valószínűleg a megtévesztett vásárlók bankkártyaadataira utaznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.