Hirdetés

Vigyázat, kamu ChatGPT-appoktól hemzseg a Play Áruház és az App Store



|

A csalók lelkesen igyekeznek meglovagolni a az OpenAI új szolgáltatásának népszerűségét.

Hirdetés

Az OpenAI decemberben izgalomba hozta az internetet, amikor elérhetővé tette a mesterséges intelligencián alapuló chatbotját, a ChatGPT-t. A gépi tanulással trenírozott nyelvi modell elképesztően kifinomult válaszokkal szolgál a legkülönbözőbb témákban, így néhány iskolában már  be is tiltották a visszaélések miatt.

A szolgáltatás népszerűségéhez nagyban hozzájárult, hogy az inputra éhes OpenAI teljesen ingyen vetette oda a tömegeknek, néhány trükkös csaló viszont most a készítők helyett is igyekszik pénzt keresni vele.

Hirdetés

Többen is beszámoltak róla, egy gyors kereséssel pedig bárki ellenőrizheti, hogy a Google Play Áruház és az Apple App Store-ja tömve vannak harmadik felektől származó alkalmazásokkal, amelyek a ChatGPT kliensének adják ki magukat. A letöltéskor természetesen benne van a pakliban, hogy kártevőt telepítünk a készülékünkre, a leggyakoribb módszer viszont az, hogy az appok állítólagos plusz funkciókért különféle előfizetéseket kínálnak a felhasználóknak.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a ChatGPT-hez Androidra és iOS-re sem készült hivatalos alkalmazás, a szolgáltatásnak pedig jelenleg nincsenek prémium funkciói, így még csak elméletileg sem lehet valós alapja annak, hogy bárki pénzt kérjen érte. Aki tehát jót akar magának, az messziről kerülje el a mobilos áruházakat, és használja az OpenAI saját weboldalát, ahol már Google- és Microsoft-fiók segítségével is hozzáférhetünk a chatbothoz.

A fizetősség témájához kapcsolódóan érdemes megjegyezni, hogy a jelek szerint nem sokáig marad teljesen ingyenes a ChatGPT: az OpenAI már írja a várólistát a ChatGPT Professional néven érkező előfizetéses tagságra, amely olyan előnyökkel jár majd, mint a korlátlan mennyiségű napi csevegés és a gyorsabb válaszadás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.