Hirdetés

Visszatér a kék halál a Windows 11-be



|

A Microsoft úgy döntött, hogy inkább tiszteletben tartja a régi hagyományt.

Hirdetés

A rendszer összeomlását jelző  Blue Screen of Death (BSoD), vagyis a kék halál majdnem olyan szerves része a Windowsnak, mint maguk az ablakok, hiszen a megoldás már az 1992-es Windows 3.1 óta jelen van a szoftverben.

Habár a rettegett ablak a 2012-es Windows 8-cal átesett egy teljes újratervezésen, a kék alapon fehér betűket nem piszkálták a tettesek, s így a hagyomány sem szakadt meg. Egészen a Windows 11 októberi rajtjáig, az új verzióban ugyanis a redmondiak elkövették azt a blaszfémiát, hogy feketére cserélték az alapszínt.

Hirdetés

A jelek szerint azonban nem tart sokáig a merész kitérő, az operációs rendszer következő frissítése ugyanis visszahozza a jól bevált kék színt, így nem lesz többé értelmetlen a kék halál elnevezés használata. Egész pontosan a  Windows 11 22000.346 (KB5007262) verziója billenti majd helyre a dolgot, amit jelenleg a Beta és a Release Preview csatornákon tesztelnek az insiderek.

"A képernyő színét kékre változtattuk, ha egy eszköz leáll, vagy leállási hiba lép fel, ahogy az a Windows korábbi verzióiban is volt."

- írja az update javításainak hivatalos listája.  A nyilvános rajt dátuma egyelőre nem ismert, de bizonyára nem kell már sokat várni a frissítésre a Windows 11 felhasználóinak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.