Hirdetés

VR-ozáshoz szánt, futurisztikus kerekesszéket jelentett be a Honda



|

Az autógyártó az idei SXSW-n mutatja majd be formabontó újdonságát.

Hirdetés

A Honda bejelentette, hogy az idei SXSW fesztiválon debütál majd új, kiterjesztett valóságú mobilitási élményt nyújtó eszköze. A vállalat arra invitálja a résztvevőket, hogy VR headset felcsatolása után üljenek be új fejlesztésű kerekesszékükbe, és próbálják ki vele az általuk megálmodott mobilitási élményt.

A mutatvány a Honda új UNI-ONE nevű fejlesztését használja, mely egy olyan személyes mobilitási eszköz, amely a Segway-hez hasonlóan egyfajta önegyensúlyozó technológiával rendelkezik. A szék használója súlypontjának áthelyezésével, illetve különböző irányokba dőléssel tudja "irányítani az eszközt".

A vállalat eredetileg fogyatékkal élők számára gyártotta le az UNI-ONE-t, de úgy tűnik, hogy a fejlesztés - túlnőve az eredeti koncepción - önálló szórakoztató elektronikai eszközként is értelmezhető. A vállalat most egy videóban mutatja be a szerkezet felhasználásának módját, ami az eredeti funkciót továbbgondolva egy új dimenzióját mutatja be a használati módoknak.

Hirdetés

A Honda elképzelése az, hogy az eszközt lehet majd kültéren és beltéren is egyaránt használni, például olyan akadálymentes terekben, mint vidámparkok, szórakoztatóipari létesítmények, vagy bevásárlóközpontok. Emellett az a szándék, hogy olyan kiterjesztett valóságot (XR) használó játékokban is lehessen őket alkalmazni, amiben szükséges, hogy a játékosok keze szabad legyen.

Nem ők az elsők, akik hasonló fejlesztésbe fogtak. Nemrégiben bemutatásra került egy olyan eszköz, ami leginkább egy kinetikus táncszőnyeghez hasonlít, ám lehetővé teszi azt is, hogy a lábmozgásokat érzékelve futást jelenítsen meg a virtuális térben. Folynak kísérletek futópadszerű eszközökkel is, melyek szintén a virtuális térben végzet mozgásokat követnék le.

A kerekesszékről egyelőre annyi tudható, hogy méregdrága lesz. Hogy ráharapnak-e a felhasználók, az csak a márciusi rendezvény után fog kiderülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.