Hirdetés

Windows 10-et tenne a mobilokra a Microsoft



|

A Microsoft állítólag egy olyan Windows 10 fejlesztésén dolgozik, ami okostelefonokon is fut. A Windows 10 Mobile halott.

Hirdetés

Az elmúlt években egyre közelebb került egymáshoz a Microsoft asztali és a mobilos operációs rendszere, azonban a Windows 10 Mobile továbbra is eltérő kezelőfelületet és funkciókat kínált, ráadásul nem futtatott minden appot, amit az asztali változat igen. 

Hirdetés

Miért? Többek között azért, mert a windowsos mobilok ARM-alapú processzort használnak, az asztali gépek pedig x86-os chipeket. A Microsoft azonban mindkettőn tudja majd futtatni az új asztali rendszerét a jövőben, vagyis nem lesz szükség két eltérő Windowsra. 

Zac Bowden szerint ennek nyomán a Microsoft egy olyan Windows 10 fejlesztésébe kezdett, ami asztali gépen, okostelefonon és táblagépen egyaránt fut. 

Ez jó hír annak, aki a jövőben windowsos okostelefont szeretne, de annak nem, akinek már van. Bowden forrásai szerint a Windows 10 Mobile halott, a készülékeket nem frissítik az új rendszerre, sőt, az asztali változat új Redstone 3 és 4 frissítéseit sem adják ki rá. 

Jelenleg az Android uralja a világot, az iOS távoli második, a mobilos Windows pedig a statisztikákról is eltűnt. 

A Microsoft lépése minden bizonnyal vonzóbbá teszi majd a fejlesztők számára a platformot, elvégre egy appot bármilyen készüléken futtathatnának az emberek. Ha a fogyasztókat esetleg nem is nyernék meg, az üzleti szektorban valószínűleg sikerrel járnának, elvégre a HP Elite x3 ott már eleve jó fogadtatásban részesült. A Microsoft állítólag Andromeda OS-nek hívja a projektet - a Google-nek is van ilyenje, ott a Chrome OS és az Android egyesülhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.