A Windows 11 meglehetősen nehezen fogadja el, ha valaki nem kívánja használni a OneDrive biztonsági mentését. A rendszer most látszólag végre feladja, mert egyes gépeken már megjelent egy olyan gombocska, ami a felhős mentés egyértelmű elutasítására szolgál.
Korábban a OneDrive bekapcsolása mellett csak a "Három nap múlva emlékeztessen" lehetőség szerepelt, tehát elutasítani nem lehetett, csupán elnapolni a döntést, úgyhogy az ajánlat néhány nappal később ismét teljes képernyőn jelezte, hogy az itt az idő beszállni a buliba.
Az új felületen a halasztás helyét egy a biztonsági mentés elutasítására szolgáló gomb vette át, erre kattintva pedig nagyon világosan jelezhetjük, hogy nem szeretnénk a dokumentumokat, képeket és asztali fájlokat automatikusan a Microsoft felhőjébe szinkronizálni.
A lehetőséget a Windows Latest két Windows 11 25H2 rendszert futtató számítógépen látta először, de a Microsoft egyelőre nem jelentette be hivatalosan, ezért elképzelhető, hogy fokozatos vagy szerveroldali bevezetésről, esetleg csak egy korlátozott tesztről van szó.
A felhős biztonsági másolat egyébként egy okos dolog, ami meghibásodás, lopás vagy zsarolóvírus esetén hasznos lehet, de mi azon a véleményen vagyunk, hogy ennek bekapcsolásáról a felhasználónak kell döntenie és a szolgáltatásnak effektíve működnie is kell, hogy az ember megbízhasson benne.