Hirdetés

Viking temetést kapott a Windows 7



|

Egy biztonsági cég hősöknek kijáró utolsó útra küldte a rendszert, amely így remélhetőleg a Valhallába jut.

Hirdetés

Mindenki máshogy búcsúzik a Windows 7-től most, hogy januárt 14-ével lejárt a Microsoft támogatása és innentől frissítések, biztonsági javítások sem érkeznek többé a rendszerhez. Mi egy nekrológban emlékeztünk meg róla, ahogy sokan mások is szerte a médiában. A felhasználók közül jó néhányan postoltak a jeles dátum apropóján mindenfelé a közösségi oldalakon, és persze akadt nálunk is, meg máshol is jó pár kommentelő, aki szerint a mostani dátum nem számít semmit, mert ők úgyse csatlakoznak a netre, vagy épp biztonsági szoftvereket, tűzfalakat használnak, és amúgy se töltenek le olyan földi hívságokat, mint holmi frissítések. Némelyest nekik is szól az egyik legfurcsább "Windows 7 temetés".

Hirdetés

Ezt a Databarracks nevű biztonsági cég dolgozói követték el, akik bár angol központtal működnek, de úgy vélték, egy igazi viking temetés lenne a legjobb választás a támogatását vesztett operációs rendszer elbúcsúztatására. A hagyományok szerint ugyebár ez annak idején úgy nézett ki, hogy a csatában meghalt, tehát nemes módon távozott hősöket hajóikra fektették, majd azt meggyújtották és elindították a vízen, hogy az így elégő és végül elsüllyedő hajó romjai közül a harcos lelke a Valhallába szálljon.

Így hát a Databarracks dolgozói is összeraktak egy kis fahajót, és a mini-drakkar tetejére odafektettek egy dobozos Windows 7-et, majd lángra gyújtották és vízre tették, mert úgy vélték, a rendszer igazán hősiesen szolgált, ezért megérdemli, hogy a Valhallában kapjon helyet. Az alábbi videóban meg is nézhető a szertartás, ami persze valahol reklám a cégnek és figyelmeztetés arra is, hogy ugyan a Windows 7 valójában nem "halt meg", és ma is ugyanúgy használható, mint 14-e előtt volt, de mostantól egyre több veszélynek lesz kitéve a frissítések és javítások hiányában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.