Hirdetés

Xperia XZ2 és XZ2 Compact: végre dizájnt váltott a Sony



|

A megújult külső mellett újdonság, hogy a kijelző kerete vékony lett, illetve, hogy eltűnt a jackcsatlakozó.

Hirdetés

A Sony is menetrend szerint mutatta be a legújabb zászlóshajóit, így az MWC-n debütált az Xperia XZ2 és az Xperia XZ2 Compact. Ezek teljes megújulást hoztak magukkal, a Sony ugyanis leváltotta az éveken keresztül használt dizájnt. Itt a 18:9-es kijelző, amelynek alig van kerete. 

Hirdetés

Idén modernebb dizájnnyelvre vált a Sony, és a trendi kijelző mellett új dolog, hogy a hátlap nem egyenes, hanem hajlított. A fogást ez elvileg kellemesebbé teszi, de az új modellek kétségtelenül vastagabbnak néznek ki az elődöknél. Az előlapot mindkettőnél Gorilla Glass 5 védi, a fém keret matt, azonban a hátlap az XZ2-n üveg, míg az XZ2 Compacton műanyag. Az ujjlenyomat-olvasó mindkettőnél a hátlapra költözött, az IP65/IP68-as por- és vízvédelem pedig azt jelenti, hogy esőben és folyóvíz alatt szabad használni az eszközöket, de tengerben, üdítőkben és medence vizében már nem. 

A 18:9-es kijelzők FHD+ felbontásúak és HDR-képesek. A szórakozás jegyében nem csak felturbózza a rendszer a képet, de fel is konvertálja közel HDR-szintűre a tartalmakat. A panelek mérete 5,7 és 5 hüvelykes. A még teljes élményt a Dynamic Vibration System adja, ami elemzi játék és videózás közben a hangokat, és enyhe vibrációval egészíti azt ki. Nem hiányzik a sztereó hangszórópár sem, a Sony ígérete szerint ezek a leghangosabbak a piacon. 

Velük van az erő

Természetesen mindkét modellbe a Qualcomm Snapdragon 845-ös lapkája kerül, ami akár 2,8 GHz-es órajelet jelent, Adreno 640-es grafikus vezérlővel. Ez utóbbi 30 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, miközben ugyanennyivel kevesebbet fogyaszt. Az X20-as LTE-modemnek hála a mobilnetes átvitel sebessége is gyorsul. 

Kamerafronton szintén figyelemreméltó az Xperia XZ2 és az XZ2 Compact. Ezek az elsők, amelyek képesek 4K-s HDR-videók rögzítésére, és a kijelzőnek hála a visszajátszásra is alkalmasak. Az ilyen videók drámaibb hatást keltenek, és több részletet őriznek meg a nagyon sötét és világos részeken. A 960 fps-sel rögzített lassított felvételek immáron 1080p-ben menthetőek. 

Hivatalos árak egyelőre nincsenek, de a megjelenésre márciusban számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.