A YouTube átdolgozza a jogvédett tartalmak bejelentését



|

A videómegosztó automatikus algoritmusa mellett más felhasználók is jelezhetik, ha valahol jogsértést tapasztalnak, de ezzel vissza is lehetett élni, ezen szigorít most a YouTube.

Az odáig teljesen rendben van, hogy az eredeti tartalmak, tehát zenék, videók létrehozói szeretnék, ha saját szellemi tulajdonuk meg is maradna, és nem használná mindenki illetéktelenül. Erre szolgál többek között a YouTube automatikus algoritmusa, amely a videók feltöltése után megvizsgálja azok tartalmát és jelzi, ha valahol egyezést talál mások által készített elemekkel. De persze ez a rendszer sem bolondbiztos, ezért lehetőség van arra is, hogy felhasználók manuálisan riportoljanak olyan videókat, amik szerintük szerzői jogokat sértenek. Viszont ez a folyamat eddig kissé lazán működött, például simán lehetséges volt, hogy valaki alapvető trollkodásból folyamatosan jogsértőnek jelöljön egyes videókat és ezzel ellehetetlenítse a feltöltőt, szóval ideje volt kicsit pontosítani.

Hirdetés

Épp ezért az új rendszer szerint nem elég egy videó megtekintésekor rátenyerelnünk a "jelentem" gombra, hanem meg kell adnunk azt is egy időbélyegző használatával, hogy pontosan mettől meddig észlelünk jogsértést. Ezáltal a riportokat elbírálók könnyebben azonosíthatják, hogy valóban sért-e valamilyen szellemi tulajdonjogot az adott szakasz, és gyorsabban, valamint pontosabban meghatározhatják a szükséges lépéseket. Ugyanígy a videó feltöltője is részletesebb értesítést kap majd arról, hogy a tartalom melyik részében találtak problémát, így számára is könnyebb átdolgozni az adott szakaszt, például kivághatják, elnémíthatják alatta a kifogásolt zenét, vagy lecserélhetik a YouTube jóváhagyott audiókönyvtárából származókra.

A változtatás a másik oldalon azzal jár, hogy az ilyen szabálysértéseket jelentő felhasználóktól a YouTube meg is vonhatja a manuális bejelentések jogát akkor, ha egymás után többször is az időbélyegző nélkül küld be vitatásokat.

A szolgáltató egyben bejelentette, hogy pont az ilyen esetek hatékonyabb kezelése érdekében folyamatosan igyekszik fejleszteni a csatornák üzemeltetői számára készített eszköztárát, hogy még könnyebb és hatékonyabb lehessen akár úgy is szerkeszteni a feltöltött és utólag kifogásolt videókat, hogy nem kell minden esetben törölni, a saját gépen átalakítani és újra feltölteni őket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.