Hirdetés

Végre terjed a legújabb, kiváló YouTube funkció



|

Május óta tudjuk, hogy jön a mobilos YouTube kép a képben funkciója, de most elkezdett megjelenni az alkalmazásban. Innentől csinálhatunk bármit a telefonon úgy, hogy közben kis ablakban fut a videó.

Hirdetés

Az Android Oreo rendszerverzió egyik újdonsága az volt, hogy az alkalmazásokat már kép a képben jelleggel lehet futtatni. Ez azt jelenti, hogy egy alkalmazást elindíva lekicsinyíthetjük azt, és közben a telefon többi funkcióját is tudjuk használni. Ez sok esetben kényelmes is, például a YouTube esetében is az... lenne, de valamiért a Google videómegosztója pont nem tette lehetővé a kicsinyített futtatást, csak a fizetős Red konstrukcióban. Szerencsére változik a helyzet.

Hirdetés

Május végén azonban a Google bejelentette, hogy az ingyenes YouTube-ban is elérhető lesz a lekicsinyített futtatás lehetősége, a dolog mikorjáról azonban idáig nem lehetett közelebbit tudni.

Most viszont az amerikai felhasználók már azt jelzik fórumokon és a közösségi médiában, hogy náluk megjelent az újítás, a YouTube mostani frissítése után már elég megnyomni a Home gombot, és a futó videók a kijelző szélére ugranak kicsinyítve, mi pedig folytathatjuk a mobilos pötyögést. Aztán a lejátszás megszakítása nélkül egy koppintással vissza is állíthatjuk a videókat nagy méretre.

Egy kivétel azért még akad: zenés videóknál, klipeknél a YouTube letiltja a lejátszást kis nézetben. Azt nem tudni, hogy ez csak ideiglenes korlátozás, vagy valamilyen jogi hercehurca miatt ez így is marad. Mindenesetre a kedvenc YouTube videósaink szövegelését, játék-végigjátszásokat, vagy épp ismereterjesztő filmeket már nézhetünk a telefon további használata közben, ami mindenképpen hasznos előrelépés. Azt pontosan nem tudni, mikor lesz elérhető a PiP (picture in picture) mód Amerikán kívül, de azt ígérték, hogy a YouTube súgójában folyamatosan frissítik a tudnivalókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.