Hirdetés

Zuckerberg újravizsgálja a Facebook szabályait a rendőri visszaélésekről



|

A rendőri visszaélésekkel kapcsolatos bejegyzések szabályozásának ismételt vizsgálatát ígérte Mark Zuckerberg.

Hirdetés

A Facebook fejese nyilvánosan tett ígéretet arra vonatkozóan, hogy ismét megvizsgálják a Facebook szabályait a rendőri visszaélésekkel kapcsolatos bejegyzések szabályozásával kapcsolatban. Mindezt azután közölte, hogy Amerikában országszerte és a Facebookon is folyamatosak a tüntetések. Az ügyvezető szerint a dolgozók, a civil jogi szakértők és a mostani téma szakértői véleményeit összegezve kutatják a lehetőségeket a döntéshozással és a szabályokkal kapcsolatban, és szeretnének haladást elérni az egyenjogúság és a szavazói aktivitás témájában is. 

Hirdetés

Minderre azután került sor, hogy Donald Trump elnök egy bejegyzésben közölte az elhúzódó tüntetések és zavargások hatására, hogy amikor a fosztogatás elkezdődik, akkor a lövöldözés is. A Twitter és a Snapchat az üzenetet rasszistának minősítette, a Facebook szerint azonban mindez nem sérti az ő szabályaikat. Erre válaszul tüntettek vagy mondtak fel a Facebook saját dolgozói.

A szabályok átnézésével lehetővé tenné Zuckerberg, hogy az emberek megvitathassák a rendőri, állami erőszak és visszaélés kérdését, valamint azt, ha egy országban erőszakos civil zavargások vannak. Ezen felül a szabályozásokat átértékelhetik a szavazási, szabályokba ütköző tartalmakra való válaszolási, moderálási és átláthatósági témákban is. 

Zuckerberg üzent a feketéknek is: kitart mellettük, az életük számít, a fekete életek számítanak. Mindannyiunk felelőssége és lehetősége, hogy Amerikában és a világban változtassunk, és túllépjünk a faji igazságtalanságon. Ebben szerinte az ő platformjuk pozitív szerepet játszik majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.