Hirdetés

2024 elején jönnek a GDDR7 memóriák, amik felturbózzák a következő generációs videokártyákat



|

Duplájára nőhet a sebesség, ami komoly lökést ad majd a teljesítménynek.

Hirdetés

Egy ideje már pletykálnak arról, hogy a következő generációs videokártyákban nemcsak a magok és az órajel növelése, hanem a memória fejlődése is komoly előrelépést hoz majd, eddig azonban nem sok konkrétum támasztotta alá, hogy időre elkészül a technológia. A Micron vezérigazgatója most megerősítette, hogy egy éven belül piacra dobják a saját megoldásukat.

"A terveink szerint az iparágvezető 1ß node-on készülő következő generációs G7-es termékünket még a 2024-es év első felében piacra dobjuk majd."

- olvasható a hivatalos nyilatkozatban, ami feladta a leckét a Samsungnak és az SK Hynixnak, akik minden bizonnyal nagyon szeretnék maguknak megszerezni az első helyet.

Hirdetés

A GDDR7 memóriák várhatóan 36 Gbps-es adatátviteli sebessége a jelenlegi GDDR6 modulok duplája.

Egy jövő tavaszi rajt bőséges időt ad a hardvergyártóknak, hogy beépítsék a technológiát a következő generációs grafikus gyorsítókba: azt már tudjuk, hogy az Nvidia csak 2025-ben fogja bemutatni az RTX 5000-es szériát, ezt viszont akár ki is használhatja az AMD és az Intel azzal, hogy már jövőre elkezdik bevezetni a GDDR7-et akár a középkategóriában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.