Hirdetés

7,5 GHz-en ketyegett egy Core i7-7740K



|

A Kaby Lake-X processzor órajelét természetesen folyékony héliummal sikerült stabilizálni.

Hirdetés

Mindig érdekes a tuningmesterek által elért rekordokról olvasni, még akkor is, ha hasonló mutatványokat igazából nem lehet otthoni környezetben és/vagy tartósan fenntartani. 

Hirdetés

A TeamAU és a Gigabyte OC Lab ezúttal egy Intel Core i7-7740K Kaby Lake-X processzort vettek kezelésbe. A négymagos chip órajelét egészen 7,50 GHz-re emelték fel. A mutatvány során a négyből csak kettő mag volt engedélyezve. 

A művelethez egy Gigabyte X299 SOC Champion alaplapot, Aorus videokártyát és G.Skill, valamint Corsair memóriát használtak, a processzor stabilizálásához pedig folyékony héliumot vetettek be, mínusz 250 Celsius-fokon. 

A CPU alap órajelét 100 MHz-en tartották, míg a szorzó értékét 75.0x-re emelték. A feszültség 1,096 volton alakult. 

A tuningcsapatot öt fő alkotta: Dinos22, Youngpro, SniperOZ, valamint a Gigabyte két saját embere, HiCookie és Sofo. A rekord felállítása mellett a 3DMark03 és a 3DMark06 világrekordjait is megdöntötték. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.