Hirdetés

A Commodore 64-es időket idézi meg a billentyűzet, és azonnal elkap a nosztalgia



|

A 8BitDo egy igazi videojátékos ikont idézett meg a retró klaviatúrájával.

Hirdetés

2022-ben ünnepelte 40. születésnapját a Commodore 64, amely Magyarországon is jelentős szereplője volt az elektronikai eszközök piacának, és nemcsak számítógépként, hanem játékra alkalmas eszközként is szívesen emlékezünk vissza rá - a GS múltidéző cikkével feleleveníthetitek az emlékeket a C64 feltalálójától kezdve a masina elterjedésén át a rá készített játékokig bezárólag. 

Ha a következő szintre szeretnénk emelni a nosztalgiázást, akkor a 8BitDo nevű gyártónak köszönhetően egy termékkel ezt is megtehetjük: a cég legújabb mechanikus billentyűzete ugyanis a játékipar egyik legikonikusabb számítógépének klaviatúráját idézi meg. 

A 8BitDo Retro szériájának C64-es kiadása gyönyörű, vaskos, barna billentyűsapkákkal (összesen 87 darabbal), Commodore-stílusú szivárványos logóval és cserélhető Kailh Box White V2 kapcsolókkal van ellátva, belül viszont ugyanaz a periféria, mint a vállalat korábbi NES-es terméke.

Hirdetés

A billentyűzet USB-n, Bluetooth-on vagy 2,4 GHz-es adapteren keresztül csatlakoztatható az eszközökhöz, a bal felső részén pedig egy beépített hangerőszabályozó is található a praktikusság jegyében. Ami a kompatibilitást illeti, a Windows 10 (1903) és az Android 9.0 a minimum. 

Az említett NES-kiadásból egyébként visszatérnek a programozható Super Buttons gombok is, amelyekhez egy Super Stick fantázianevű kis joystick csatlakozik. Mindkettő 3,5 mm-es kábellel csatlakoztatható a billhez. Nézzegessétek meg az alábbi galériában: 

A C64-es témájú 8BitDo-klaviatúra már előrendelhető 109,99 dollárért (ami adókkal együtt körülbelül 51 ezer forintra jönne ki), a tervek szerint május 26-án szállítják ki a vevőknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.