Hirdetés

A főtervező elárulta, mikor jöhet a Steam Deck következő generációja



|

A Steam Deck továbbra is fejlődik, de idővel eljön a generációváltás ideje.

Hirdetés

A Valve február 25-én ünnepelte a Steam Deck első születésnapját, a gyártónak pedig bőven van oka a büszkeségre, hiszen a tesztelők és a vásárlók is rengeteg pozitív visszajelzéssel fogadták a PC-kézikonzolt, amely már 8000 címet támogat a Steam áruházban megvásárolható játékok közül. Az időközben az ellátási gondokat is leküzdő, immáron 1-2 hetes szállítási idővel rendelhető eszköz sokat fejlődött a megjelenése óta, a Valve ugyanis rendszeresen szórja hozzá a finomhangolásokat hozó frissítéseket, legutóbb a sugárkövetés natív támogatását dobva be a repertoárba.

A gyártó viszont már tavaly nyáron is utalt rá, hogy számol a Steam Deck következő generációjával, amit egy decemberi interjúban a főtervező Lawrence Yang és a mérnöki munkát vezető Pierre-Loup Griffais is megerősített. A páros pedig egy újabb interjú apropóján most ismét megszólalt a témában.

Hirdetés

Yang és Griffais ezúttal a Rock, Paper, Shotgun riporterével beszélgettek a Steam Deck születésnapja alkalmából, ahol az is szóba került, hogy meddig maradhat még velünk a termék a jelenlegi formájában. A főtervező pedig úgy felelt, hogy "még néhány évig" nem érdemes jelentős teljesítménynövekedést hozó, "igazán új generációs" Steam Deckre számítanunk.

Ez persze nem zárja ki, hogy addig nem debütálnak olyan kisebb ráncfelvarrások, mint amilyeneket a Nintendo is eszközölt a Switch esetében: a 2017-ben megjelent hibrid konzol 2019-ben frissült egy jobb üzemidőt biztosító, de azonos teljesítményű processzorral, majd 2021-ben egy OLED kijelzős variáns is érkezett hozzá.

Ami a pedig a Steam Deck közelebbi jövőjét illeti, Yang és Griffais azt ígérik, hogy a továbbiakban is az "értéket növelő" frissítésekre fognak koncentrálni, vagyis a tulajdonosok változatlanul számolhatnak a sugárkövetéshez hasonló extra funkciók érkezésével. A teljesítményt illetően egyikük sem aggódik, szerintük a megfelelő optimalizálással a Steam Deck az egész generáció során, vagyis a később érkező játékok számára is szilárd célhardver lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.