Hirdetés

A GeForce RTX 3080 Ti lehet a válasz a Radeon RX 6800 XT-re



|

A szivárgások alapján izmos grafikus vezérlőről van szó, 20 GB VRAM-mal. A Big Navira jelenthet választ a GeForce RTX 3080 Ti.

Hirdetés

Az Nvidia GeForce RTX 3080-ból a jelek szerint lesz Ti variáns, legalábbis erről szólnak a pletykák továbbra is. Ezúttal 20 GB VRAM-ot emlegetnek, Koptie7Kimi pedig további információkkal is előállt a specifikációkat illetően. Bár egyelőre kár lenne bármit biztosra venni, állítólag GA102-250-KD-A1-es GPU-ra és 10 496 CUDA-magra számíthatunk. Persze teljesítményben azért alámennek az RTX 3090-nek, feltehetően alacsonyabb órajelekkel. 

Hirdetés

A TDP elvileg marad 320 watt, a memória is 19 Gbps-os, de GDDR6X VRAM-ból már 20 GB várható. Ez 320 bites memóriabusz mellett 760 GB per másodperces memória-sávszélességet jelent. NVLink-támogatás állítólag nem lesz. 

A GeForce RTX 3080 Ti állítólag a Radeon RX 6800 XT-re adott válaszlépés az Nvidia részéről, ezzel reagál a Big Navi kártyákra. Játékokból pedig akad olyan, amely megcáfolja a gyártó korábbi kijelentését, miszerint elég a 10 GB a kortárs címekhez: a Godfall például 12 GB VRAM-ot igény 4K-s és ultra beállítások mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.