Hirdetés

A mostani Steam Deck csak a kezdet, nagy tervei vannak még a Valve-nek



|

Maga Gabe Newell mesélt arról, hogy milyen lehetőségeket rejt még az az út, amire ráléptek a hordozható PC piacra dobásával.

Hirdetés

Hivatalosan is megjelent a Steam Deck, ami gyakorlatilag egy hordozható PC-konzolként funkcionál, így akár utazás közben is simán pörgethetjük kedvenc játékainkat a Steamen keresztül.

Nem ez az első eset, hogy a Valve saját hardverrel igyekszik megszólítani a játékosokat, hiszen már korábban is voltak - nem túl fényes - próbálkozásai. Most viszont még lehet abban bizakodni, hogy a Steam Deck nem ezt az utat fogja bejárni, hiszen elég nagy az érdeklődés a gép iránt, ráadásul eléggé úgy tűnik, hogy a vállalatnál sem rövid távra terveznek.

Hirdetés

Gabe Newell nemrég hosszasan elmélkedett a hordozható masinával kapcsolatban, és elárulta, a szoftverfejlesztőkkel már arról társalogtak, hogy ez mennyire jó dolog, illetve azon is el kellene gondolni, miképp fest majd a Steam Deck következő generációja. Ebbe beletartozik az, hogy például milyen tervei vannak a Valve-nek a mobilos gaming kapcsán, vagy épp hogyan tudnák hasznosítani a hordozhatóságból származó előnyöket.

"Hosszabb távon talán rájövünk arra, hogy léteznek érdekes mobilspecifikus lehetőségek. Ha elkezdesz kamerákat rakni ezekre a dolgokra, akkor rájöhetsz arra, hogy vannak olyan típusú játékok, amelyek nagy mértékben ezeken alapulnak... a Pokémon GO egy remek példa olyan applikációra, aminek semmi értelme nem lenne asztali gépen."

- nyilatkozta Newell.

A Valve vezetője úgy véli, hogy majd akkor lehet érdemes egyedi játékélményeken gondolkodni, ha már a későbbi Steam Deckek rendelkeznek olyan technológiákkal, amelyek lehetővé teszik ezt. Arról is beszélt, hogy a jövőben egyértelműen felgyorsítják a gyártást, ahogy csak tudják, és arra számítanak, hogy más gyártók is meglátják a hordozható PC-ben rejlő potenciált, és úgy döntenek majd, hogy felszállnak erre a vonatra.

Szerintetek tényleg lehet jövője a Steam Decknek, vagy jövő ilyenkorra már csak egy elfeledett hardver lesz?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.