Hirdetés

A ROG Phone 8 Pro vagy az iPhone 15 Pro Max a jobb gamer mobil?



|

A legújabb mobilos csúcsjátékban mérték össze néhány izmosabb telefon teljesítményét, a Galaxy S24 Ultra sokaknak okozhat csalódást.

Hirdetés

Az ASUS januárban dobta piacra a világ jelenlegi legizmosabb gamer mobilját a ROG Phone 8 képében, amit a Snadragon 8 Gen 3 chipset, 165 Hz-es kijelző és az akár 24 GB memória mellett az egyedi hűtésrendszer és a játékos funkciókat támogató szoftveres megoldások tesznek kimondottan meggyőző termékké a maga kategóriájában.

Hiába hirdeti azonban már a készülék dizájnja is messziről, hogy itt egy gamereknek szánt eszközzel van dolgunk, a hozzá képest szürke eminenciás iPhone 15 Pro Max most alaposan megszorongatta az ASUS üdvöskéjét.

A napokban jelent meg a Call of Duty Warzone, az utóbbi évek talán legjobban várt mobilos címe, amely technikailag a konzolos minőséghez hasonló élményt ígér, így remekül alkalmas arra, hogy próbára tegye az aktuális csúcshardvereket. A YouTuber Dame Tech ezért elvitte egy körre három izmos készülékkel, köztük a ROG Phone 8-cal, az iPhone 15 Pro Maxszel és a Samsung Galaxy S24 Ultrával.

Hirdetés

Az eredmények pedig azt mutatják, hogy habár magas grafikai beállítások mellett az ASUS készüléke hozta a legjobb átlag képkockaszámot (83,3 FPS, 7%-os előny az iPhone-hoz képest), az almás mobil két szempontból is megsüvegelendő teljesítményt nyújtott. Először is az iPhone-ból hiába hiányzik az ASUS kifinomult extra hűtési rendszere, a készülék ugyanúgy 41 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet produkált, mint a ROG Phone, ráadásul az Apple telefonja alacsonyabb GPU terheléssel (93,8% szemben a ROG 97,6%-ával) is üzemelt.

További plusz pont az iPhone javára, hogy a trióból ez az egyetlen mobil, amelyik támogatja a játék abszolút csúcs "Peak" grafikai beállítását, ami persze fejlesztői döntésből ered. A teszt másik érdekes tanulsága, hogy habár az S24 Ultra ugyanazt a Snapdragon 8 Gen 3 chipsetet használja, a Samsung bajnoka látványosan lemaradt a jobb hűtéssel bíró ROG Phone 8 Pro mellett, magas grafikai beállítások mellett mindössze 56,7 fps-t produkálva, közel 100%-os GPU terhelés mellett.

Érdemes ugyanakkor megismételni, hogy a teszt csak egyetlen játékot vett figyelembe, ráadásul az értékeléseket elnézve az alany Warzone Mobile-ra még sok a panasz az optimalizálatlansága miatt, ami a megjelenéshez közeli, friss állapotnak tudható be. A fejlesztők munkájától függően így könnyen lehet tehát, hogy pár hónap múlva ugyanezek a hardverek teljesen más számokat hoznának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.