Hirdetés

A Samsung hamarosan bemutatja a világ első 4K 240Hz-es monitorát



|

Az Odyssey Neo G8 mellett másik két monitorral is készül a gyártó a CES 2022-re.

Hirdetés

A techvilág egyik legnagyobb eseménye a CES, amit idén is Las Vegasban tartanak január 5. és 7. között. Ugyan az elmúlt időszakban több nagyon fontos vállalat is visszalépett az eseménytől, azért így is lesz bőven okunk figyelemmel kísérni, hogy mivel készülnek a helyszíni vagy online prezentációt tartó cégek.

A Samsung például már nagyon várja a rendezvényt, hiszen nagyon izgalmas bejelentésekkel készül, amelyek érdekesek lehetnek az otthonról dolgozóknak és rendkívül fontosak a játékos közönségnek.

Hirdetés

Az első kijelző, amit a CES 2022 alatt mutat majd be hivatalosan a koreai cég, a Samsung Odyssey Neo G8. Már a 32 hüvelykes átmérő miatt is feltűnő lesz a gamer monitor, a specifikációja azonban teljesen új szintre emeli.

Az Odyssey Neo G8 lesz a világ első 4K-s panelje, amit 240Hz-en lehet majd hajtani, támogatja továbbá a Samsung Matrix és Samsung HDR 2000-res technológiákat, amiknek köszönhetően akár 2000 nites maximum fényerőt is képes elérni HDR tartalmak nézésekor. Mindezek mellett a monitor 1000R hajlítású és Quantum Mini LED háttérvilágítással rendelkezik.

Ezen kívül a monitor rendelkezik két darab HDMI 2.1-es porttal és egy DisplayPort 1.4-gyel is. Az Auto Source Switch+-nak köszönhetően pedig automatikusan váltani tud a bemenetek között, ha érzékeli, hogy valamilyen forrás bekapcsolódott. A CoreSync funkciótól pedig teljesen gamer külsőt ölt magára, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a hátsó RGB világítás a képernyőn megjelenített tartalomhoz illően világítja meg a monitor háttérét, a minél immerzívebb hatás kedvéért.

A második újdonság a Smart Monitor M8 névre hallgat és az egyre növekvő, otthonról dolgozó tömeg szükségleteit igyekszik kielégíteni. A 32 hüvelykes kijelző tetején egy apró webkamera található, ami alapértelmezetten működik a Google Duo appal, maga a monitor pedig önállóan is képes funkcionálni mindenféle külső forrás nélkül. Ehhez az előre installált alkalmazásokon túl még több telepíthető, továbbá egy távirányító is jár a 4K-s eszköz mellé.

Végül, de nem utolsósorban érkezik a Samsung S8 is, ami a tartalomkészítőknek lehet érdekes. Az S8 két méretben, 32 és 27 hüvelykes kiadásban lesz kapható, a panel pedig az első olyan 4K-s megjelenítő, amit az Underwriters Laboratories tükröződéstől teljesen mentesnek ismert el.

Utóbbi monitor a DCI-P3 színtartomány 98%-át lefedi, rendelkezik LAN csatlakozóval és a 32 hüvelykes modell még a HDR 600-as hitelesítést is megkapta. A monitor rendelkezik továbbá USB-C csatlakozóval, amin keresztül nem csak adatot továbbíthatunk, az eszköz akár 90W töltést is képes leadni egy csatlakoztatott laptopnak.

A Samsung tervei szerint a monitorok valamikor 2022 első felében jelennek majd meg a boltok polcain. További információkat a CES 2022 alatt kapunk, mi pedig biztosan be is számolunk majd nektek róluk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.