Hirdetés

A teljes ROG-perifériaszettjét lecserélte az ASUS



|

Vadonatúj ROG gaming perifériákat mutatott be az ASUS, amik a bejelentés szerint minden konkurenst maguk mögé utasítanak.

Hirdetés

Az ASUS standján a ROG Ally X, az új Zephyrus, a snapdragonos Vivobook és a TUF A14 rabolták el a rivaldafényt, pedig volt ott még érdekesség szép számmal. A BTF-formátum és az új Wi-Fi 7 router mellett ugyanis megjelentek a legújabb ROG perifériák, amelyek a hazánkban is népszerű elődöket hivatottak leváltani. A cég elmondása szerint egyszerűen mindenben jobbak az új modellek, így a játékélményedet tovább javíthatod, de persze ez várhatóan nem lesz olcsó mulatság.

A legújabb billentyűzet a ROG Azoth Extreme, amely alumínium ötvözetű házba került és természetesen továbbra is támogatja a ROG SpeedNova vezeték nélküli csatlakozást. Itt a késleltetés miatt nem kell aggódnod, sőt, a mintavételezés sem kispályás: a szokásos 1000 lekérdezés/másodperc helyett 8000 lekérdezés/másodperc tempóval dolgozik a vezérlés. Az akár BT-n, vagy kábelen is kapcsolódó klaviatúra üzemidő tekintetében sem kispályás, akár 1600 órát bír egy töltéssel.

8 ezer lekérdezés másodpercenként
8 ezer lekérdezés másodpercenként

Hirdetés

De nem is ezek a legérdekesebb tulajdonságai, hanem az állítható alátámasztás, vagyis a gépelési élményt tudod befolyásolni egy kapcsolóval, hogy puhábban és rugalmasabban, vagy keményebben legyenek alátámasztva a ROG NX mechanikus kapcsolók. A látványért a jobb felső sarokba helyezett színes OLED-kijelző felel, ami érintésérzékeny és a mellékelt szoftverrel szinte bármit megjeleníthetsz rajta - például a kps-értékedet, ami a másodpercenként leütött billentyűk számát mutatja.

Mostantól mindig tudni fogod, milyen gyorsan tudod püfölni a gombokat
Mostantól mindig tudni fogod, milyen gyorsan tudod püfölni a gombokat

Az egér is extrém fokozatra kapcsolt: a ROG Harpe Ace Extreme karbonszálas háza könnyű, ámde roppant strapabíró, így sikerült a mérnököknek elérniük a 47 grammos össztömeget. Az optikai szenzor is házon belül készült (legalábbis az ASUS ezt állítja), amelynek felbontása szédítően magas, 42 000 dpi.

Extrém könnyű, extrém gyors és extrém pontos - ebben az egérben minden extrém, még az üveg talpai is!
Extrém könnyű, extrém gyors és extrém pontos - ebben az egérben minden extrém, még az üveg talpai is!

A főgombok alatt optikai mikrokapcsolók lapulnak 100 millió kattintásra hitelesített élettartammal. A 8000 lekérdezés/másodperces vezérléssel szerelt egérhez jár a ROG Polling Rate Booster USB-s kiegészítő, ami még tovább csökkenti a vezeték nélküli Harpe Ace Extreme amúgy is rövid késleltetési idejét. Érdekesség továbbá, hogy az egér talpai nem PTFE-bevonatúak, hanem Corning Gorilla Glass 3 üvegfelületen siklik az egér - ilyen (vagy ennél újabb) kerül a mobiltelefonok kijelzőjére is.

Két eszköz is rákapcsolódhat egyszerre a Delta II-re
Két eszköz is rákapcsolódhat egyszerre a Delta II-re

A gamer perifériatrió harmadik eleme a ROG Delta II headset, ami szintén a ROG SpeedNova vezeték nélküli kapcsolatát használja, de képes Bluetooth-on is kommunikálni bármely eszközöddel. Ha inkább retró üzemmódba kapcsolnál, az sem gond, 3,5 mm-es jacket is kapsz. A fülkagylókba 50 mm-es hangszórók kerültek, így az erő és robusztus hangzás garantált, az üzemidő pedig akár 110 óra is lehet egyetlen töltéssel.

Konzolokkal és tulajdonképpen bármivel kompatibilis az új ROG headset
Konzolokkal és tulajdonképpen bármivel kompatibilis az új ROG headset

A headset különlegessége a DualFlow technológia, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre Bluetooth-on és saját vezeték nélküli csatornán is kapcsolódjon egy-egy eszköz a fülesedre (például PC/konzol és mobil).

Az új ROG perifériák áráról és pontos megjelenési dátumairól még nem tudunk, de szeretettel várjuk őket tesztlaborunkban (erről már az ASUS-nak is szóltunk).

Helyszíni tudósításunk a COMPUTEX szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.