Hirdetés

Adatvédelemben erősít az új Advanced SystemCare



|

Funkcionálisan egyre nagyobbra hízik az IOBit rendszertakarítója. Az új verzió főként az adatvédelemben erősít és a jogosulatlan programhozzáféréseket is megnehezíti.

Hirdetés

Gyakori vita folyik a szerkesztőségben arról, hogy egyáltalán szükség van-e rendszeroptimalizálókra, viszont az tény, hogy sokan kedvelik ezen programokat és az elmúlt évtizedben szinte a semmiből, a világ egyik legnépszerűbb PC-karbantartójává vált az Advanced SystemCare, amely immár a 12-es verziószámához ért. A program core funkciója természetesen nem változott: az egy kattintásos optimalizálás, ami megpróbálja a lehető legjobban leegyszerűsíteni a Windows karbantartását, felszabadítva a feleslegesen foglalt tárhelyet, kihajítva a programszemetet, a hátramaradt fájlokat, a felesleges registry bejegyzéseket, és így tovább.

Talán sejthető volt, hogy a 12-es verzióhoz érve e téren főbb újdonságokra már nem számíthatunk, így a program motorjában történtek a fő változások, amely gyorsabb és hatékonyabb lett, azaz mélyebb szintén is képes immár kutatni a programszemét után (például a Windows 10 felesleges ikonfájljait, a hátramaradt Office bejegyzéseket, böngésző előzményeket is megtalálja). Az IObit saját mérései alapján a 11-es verzióhoz képest program 9 százalékkal több szemetet képes megtalálni, és átlagosan 15 százalékkal tudja felgyorsítani a bootidőt. Mindezt saját méréssel még nem tudjuk alátámasztani.

 

Hirdetés

Mivel a rendszeroptimalizálás terén nehéz újat mutatni, az új Advenced Systemcare 12 az adatvédelem terén erősített, amely egy úgynevezett Adatvédelmi Pajzsban (Privacy Shield) testesül meg, amely képes felügyelni a felhasználó féltett állományait, és blokkolni az ismeretlen programok számára az azokhoz történő hozzáférést. Fejlődött emellett a programi anti-követő modulja, amely valós időben takarítja el a böngészés során hátramaradó szenzitív állományokat. Mivel a kártékony modulok adatbázisa 40 százalékkal nőtt, annak hatékonysága is jelentősen javult.

 

Emellett az új verzióban fejlődött a gép teljesítményének a monitorozása, többek között a ventilátor sebességét is immár valós időben követhetik a felhasználók, valamint a Turbo Boost is nagyobb hatókört kapott, több felesleges alkalmazást és szolgáltatást képes blokkolni akkor, amikor a gép erőforrásait egy bizonyos feladatra akarjuk fordítani. Az újdonságok közül kiemelhető még az átdolgozott FaceID-védelem, a hatékonyabb fellépés a bányászrobotokkal szemben, az új rendszerindítás és programfrissítő modul, illetve az átalakított felület.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.