Hirdetés

Akár duplájára emelheti a játékok teljesítményét az új AMD-driver



|

Saját tesztjeik szerint plusz 92 százalékkal megdobhatja a képfrissítést a legfrissebb Adrenalin.

Hirdetés

Kellemes meglepetéssel jelentkezett az AMD a Radeon videokártyák tulajdonosai számára: bejelentés nélkül közzétették az új, 22.7.1-es verziószámú Adrenalin driver- és szoftvercsomagot, amely komoly teljesítményjavulást eredményez sok népszerű játékban. A szoftver hivatalos leírásában ugyan nem ezzel kezdik, csak később, mintegy mellesleg említik, de mégis a legfontosabb, hogy

az OpenGL eszközkészletet használó játékok sebességét majdnem megduplázza a Adrenalin.

A Minecraft például 4K felbontásban, Fabulous beállításon, Ryzen 7 processzoron és RX6800T grafikus kártyán futtatva 92 százalékkal gyorsabb, mint az előző drivercsomaggal, a 6950XT csúcsmodellen 79, a pénztárcabarát RX6400 GPU-n pedig "csak" 75 százalékkal sebesebb a képfrissítés.

Hirdetés

Érkezett egy, a home office-oló szülők számára fontos funkció: az AMD Noise Suppression a videokártya processzorát használva hatékonyan kiszűri a háttérzajokat, azaz az online meetingeken csak annak ad hangot, aki a legközelebb ül a mikrofonhoz, a háttérben a lakást éppen újradekoráló gyerekekből semmi sem hallatszik majd. 

Javították a Vulcan utasításkészlet teljesítményét és funkcióit is, illetve az AMD saját felskálázó algoritmusa, az RSR is hatékonyabb és gyorsabb lett. Jó hír, hogy utóbbi funkciót megkapják az új driverrel a hibrid Ryzen grafikus rendszert használó laptopok is, azaz némi minőségvesztésért cserébe ezeken is másfél-kétszeres teljesítménynövekedés érhető el. Frissült a képfrissítést priorizáló dinamikus felbontásért felelős Radeon Boost is: ez mint opció ezentúl az Elden Ringben, a legutóbbi Resident Evilben és a Valorantban is él.

Az új Adrenalint innen tölthetitek le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.