Hirdetés

ASUS bejelentések a gamescomon alaposan elkényeztetett játékosoknak



|

Óriási, brutális monitor, pehelykönnyű headset mobilos játékhoz, és egy egér, aminek joystickot szúrtak az oldalába - mutatjuk, mit vitt idén Kölnbe az ASUS.

Hirdetés

Jó ideje biztos pont a játékosok életében a nyár végén, Kölnben megrendezett gamescom. Egy ideje már nem csak játékfejlesztők és -kiadók versengenek a látogatók és érdeklődők kegyeiért, hanem olyan hardveres cégek is, akik ezen a területen (is) aktívak. Az ASUS nagyon is ilyen, a Republic Of Gamers márkája mellett manapság már egy csomó egyéb almárkája is akad kifejezetten gamer-kényeztetésre, tehát senki nem csodálkozott, hogy komolyabb bejelentéseket ígértek a gamescomra is. Mutatjuk, miket kaptunk!

Hirdetés

Nagy egér kis pöcökkel

Az egyik legnagyobb durranás egy új egér. Persze sokan most felhördülhetnek, hogy csak ennyi az egész? De a ROG Chakram (a név egy ősi keleti fegyver) nem sima egér, olyasmivel turbózták fel, ami elsőre, sőt igazából még sokadikra is meglepőnek tűnik, de remélhetőleg nemsokára elkapjuk tesztre, és kiderül, hogy mennyire hasznos a gyakorlatban. Egy apró joystickről van ugyanis szó, amit az egér oldalán találunk, és két különböző módot érhetünk el rajta. Az egyik egy 360 fokos mozgásra használható funkció, amit például akkor használhatunk ki, amikor egy WASD-alapú akciójátékban a főhős hirtelen repülőre, űrhajóra vagy bármi egyébre pattan. A másik mód pedig egy négyállású digitális kapcsoló, amire játékonként programozhatunk bármilyen extrát, ezzel a billentyűzetről átemelve olyan funkciókat, amiket valamilyen távolabbi gombbal érhettünk el eddig.

A testreszabhatóság nem merül ki ennyiben, a joystick két méretben is elérhető lesz, hogy apró mancsok és lapátkezek is kényelmesen használhassák. A rágcsáló mágneses fedlapját és a két gombot is le lehet pattintani, hogy felpimpeljük valamilyen extrával, akár saját tervezésű logóval is villanthatunk a cimborák előtt. Az egér maximális érzékenysége 16 000 DPI, Bluetooth és USB csatlakozás egyaránt megoldható. Egy töltés nagyjából 100 órás működésre elég, de mindössze negyed óra alatt is annyi energiát vesz fel, hogy 12 órán át bírja utána.

Headset mobilra

A ROG Strix Go 2.4 a mobilok és kézikonzolok világába viszi át a gamer headset divatot. Az USB-C csatlakozóval ellátott füles kifejezetten könnyű (290 gramm), tehát út közben, mobilos vagy Switches játékhoz is kiváló. A mikrofonjában pedig mesterséges intelligencia segít az adaptív zajszűrésben, így akár egy tömött metrón vagy zajos utcán is simán játszhatunk úgy, hogy a környezet hangjai nem szűrődnek be a mondandónk köré - és állítólag még streamelhetünk is így. Itt is erős és gyors az akku, egy feltöltéssel 25 órát bír a Strix Go, és negyed óra alatt 3 órányi működéshez elegendő áramot szív fel.

4K-s óriás akár tévé helyett is

Az ASUS jó ideje foglalkozik monitorokkal is, most pedig konkrét új modellt és friss technológiai újítást is bejelentettek. Utóbbi egy DSC, azaz Display Stream Compression nevű tömörítési eljárás, ami HDR és VRR-képes, FreeSync és G-Sync kompatibilis, támogatja a 4K felbontást és a 144Hz képfrissítést is. Igen, tömörítés, szóval ez jelent ugyan némi késést, de állítólag ezt olyan rövidre faragták, hogy az emberi szem számára észrevehetetlen.

Kíváncsian várjuk tesztre az ezzel felszerelt monitorokat, például az új ROG Strix XG43UQ-t, amely hatalmas, 43 hüvelykes modell. Ez minden fent említett extrát tud, és még távirányító is jár hozzá, hiszen mérete okán tényleg használható akár a tévé leváltására is. Kistesója 27 hüvelykes, IPS paneles jószág, ami még a HDR400 támogatást is megkapta.

Végül bemutattak a már korábban megismert ROG Strix XG17 hordozható monitorhoz egy olyan állványt (ROG Tripod néven), amellyel akár a laptop kijelzője fölé emelhetjük a monitort, vagy épp landscape módra állíthatjuk. Az XG17 egyébként egy feltöltéssel 3 órán át bírja, laptopok mellett pedig akár mobilokkal és konzolokkal is összeköthető, microHDMI mellett USB-C csatlakozóval is rendelkezik. 1080p felbontása mellé 240Hz képfrissítés jár.

Alaplapi izomzat háromszor

Három új X299 alaplap is érkezett, amelyeket Intel Core X processzorokra terveztek, és a felturbózott RAM-kezelés és hálózati támogatás mellett egy mesterséges intelligencián alapuló túlhajtási képesség teszi őket egyedivé. Az AI folyamatosan figyeli, mit csinálunk épp a géppel, és közben hogy reagálnak az overclockingra a gép egyes alkatrészei, így mindig képes a maximumra tekerni a rendszert amellett, hogy nem hevül túl semmi és stabil marad a gép. A három grácia név szerint a ROG Rampage VI Extreme Encore, a ROG Strix X299-E Gaming II és a Prime X299-A II. Árakat sajnos még nem tudunk, de kíváncsian várjuk az infót, aztán pedig magukat a deszkákat is, hogy megizzaszthassuk őket a tesztlaborban.

Itt pedig megnézhetitek a teljes ASUS előadást egy órában, ahol még részletesebben elmesélnek mindent a fent taglalt újdonságokról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.