Hirdetés

Véletlenül kiderült egy csomó Ryzen 4000-es laptop ára



|

Egy kanadai webáruház túl korán pakolta ki az érkező kínálatot, és hiába kapták le a termékeket gyorsan, az internet nem felejt.

Hirdetés

Azt megszokhattuk, hogy egy csomó tech-újdonsággal kapcsolatban már a hivatalos bejelentés vagy megjelenés előtt napvilágot látnak bennfentes információk valamilyen belső szivárogtatás, vagy ügyesen elkapott fotók jóvoltából, de van olyan is, amikor minden jószándék mellett az ellátási lánc hivatalos szereplőinél bukkannak fel olyan információk, amelyeket a gyártók még egy ideig titokban tartottak volna.

Hirdetés

Most is ez történt, méghozzá az AMD Ryzen 4000 Renoir chipekre épülő laptopokkal kapcsolatban. Két kanadai viszonteladó, a Newegg és a Memory Express webáruház is elkezdte listázni az érkező termékeket, beárazni őket és kitölteni a legfontosabb jellemzők rubrikáit, de valahogy hiba csúszott a gépezetbe, és az egész listát publikussá is tették. Bár viszonylag gyorsan rájöttek a hibára, és elrejtették az érintett modelleket a külső nézők elől, a szellemet már nem lehetett visszazárni a palackba, így adatbányászok rászabadultak az oldalakra, és kinyerték a már felvitt termékekről elérhető tudnivalókat.

Láthatóan az ASUS indít el hamarosan egy nagyobb szállítmány Ryzen 4000 alapú laptopot szerteszét, és összesen 8 gamer eszközről derültek így ki fontos részletek. A 4 TUF és 4 ROG laptopnál ismert az ár, a kijelző mérete, a grafikus vezérlő típusa, és természetesen a processzor pontos megnevezése is. Mutatjuk (a kép kattintásra új ablakban nagyobb méretben is megnézhető):

Úgy tűnik, egész szép szórással érkeznek modellek, a 200 ezer forint alatti kategóriától egészen a félmillió fölötti kiadásig, de persze ehhez tegyük hozzá, hogy a kanadai dollárból számolt forintos árban nincs benne se vám, sem a különféle adók és egyéb csodák, tehát ezeknél mindenképpen magasabb árakra kell készülni.

A Newegg még azt is kikotyogta a listában, hogy a laptopok március 16-án érkeznek, ami ugyan szintén nem száz százalékosan árulja el, Magyarországon mikor lesznek elérhetőek, de jó közelítést azért ad. Az pedig még a "szárazon számolt" árakból is látszik, hogy egész barátságos áron is hozzá lehet már jutni a Zen 2 alapú processzorok által hajtott gamer gépekhez, amelyek egyébként kifejezetten jó benchmark eredményekkel bukkantak fel a közelmúltban különféle teszteken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.