Az AMD az Xbox, a PlayStation konzolok és az Nvidia GPU-k teljesítményét is felturbózza



|

Az Xbox Series-konzolokon, PS5-ön és az Nvidia GeForce videokártyákon is elérhető lesz a pirosak új felskálázási megoldása.

A napokban zajlik a játékipar egyik legfontosabb szakmai eseménye, a San Franciscó-i Game Developers Conference, ahol az AMD ismét szóba hozta a nemrég leleplezett következő generációs felskálázási technológiáját, a FidelityFX Super Resolution 2.0-t.

Ahogy azt az eredeti bejelentéskor már alaposan kiveséztük, az FSR 2.0 az Nvidia rivális megoldásához, a DLSS-hez hasonlóan már temporális algoritmusokkal dolgozik, így több adatra építhet a játékok grafikájának feljavításakor. Az AMD ígérete szerint ezzel még a natív felbontásnál is jobb képminőséget érhetünk el, ami első blikkre ugyan meredek állításnak tűnik, de a gyakorlati tesztek majd igazságot tesznek az ügyben.

Hirdetés

Mivel az FSR technológiához továbbra sem szükséges dedikált hardvermodul, nem csak az AMD termékeivel kompatibilis. A pirosak a GDC-n árulták el, hogy az első generációhoz hasonlóan az FSR 2.0 is támogatni fogja az Xbox Series-konzolokat, a PlayStation 5-öket, és az Nvidia egyes videokártyáit. Ami a GPU-kat illeti, kaptunk egy táblázatot arról, hogy a  legfrissebb, Beta3-as verzió alapján melyik célzott felbontáshoz milyen videokártya ajánlott.

Egy másik ábrán pedig az FSR 2.0 sebességével dicsekedtek el: mindhárom tesztelt Radeon-modellen (RX 6800 XT, RX 6700 XT, RX 5700 XT) 1,5 ms alatti időre volt szükség a felskálázás aktiválásához.

Az FSR 2.0 egyébként három grafikai beállítást kínál majd (minőség, egyensúly, teljesítmény), az AMD pedig azt ígéri, hogy valamikor a második negyedévben válik elérhetővé. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.