Hirdetés

Az Intellivision egy olyan mobilos alkalmazással fedezné az Amico konzol fejlesztésének költségeit, ami még viccnek is rossz



|

A két telefont igénylő Amico Home-on két játék játszható, ehhez mérten brutálisan drága.

Hirdetés

A 2010-es években elkezdődött retro hullámra sokan felültek és az eladások azt mutatják, hogy még mindig van benne potenciál. Több gyártó kezdett olyan fejlesztésekbe melyek az 1980-as, 1990-es évek kurrens játékai iránt érzett nosztalgiára alapozva készülnek. Ezek között persze vannak sikeres és kevésbé sikeres próbálkozások egyaránt.

Az Intellivision eredetileg egy játékkonzol neve volt, melyet a neves játékgyártó, a Mattel fejlesztett még 1979-ben, a videojátékok hőskorában. Később a konzolt fejlesztő csapat kiválva a Matelből megalapította az INTV Corporationt, amely további konzolokat és kiegészítőket dobott piacra az 1990-es évek elejéig. A cég jogutódja 2018-ban tért vissza azzal a tervvel, hogy megalkot egy az 1981-es szériára hajazó retro-konzolt. Az Intellivision Amico fejlesztést a cég úgy tudta elkezdeni, hogy az érdeklődőktől 100 dollár foglalót kért a leendő készülék árából.

Hirdetés

Az eredetileg kétévesre tervezett munka azonban még jelenleg is folyik és úgy hírlik, hogy elfogyott a fejlesztésre összekuncsorgott előleg is. A cég, hogy vállalásait, ha késve is, de teljesíteni tudja, új ötlettel állt elő a szükséges források előteremtésére. Egy iOS-en és Androidon is futó alkalmazást dobott piacra Amico Home néven, mely állítólag az Amico-élményt nyújtja telefonon. 

A játék 15 dollárba (5300 forint) kerül és két telefon is kell, hogy játszani tudj rajta.

Az egyiken értelemszerűen a játék fut, a másikat pedig a kontroller funkcióját látja el. Persze, ha a játékot futtató telefonodat a tévéhez kapcsolod, az javíthat a játékélményen. A választékot egyelőre nem vitték túlzásba, egyelőre két játék játszható rajta: az 1980-as Missile Command és az 1981-es Astrosmash frissített változatai.

Bár a fejlesztő cég szerint ez az újabb gyűjtő akció most már tényleg révbe juttathatja a terméket, de az Amico Home béta verzióját kipróbáló közül erre nem sokan mernének fogadni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.