Hirdetés

Az Nvidia következő generációs videokártyája nagyon fontos mérföldkövet léphet át



|

A GeForce RTX 4090 olyan teljesítményt érhet el, amelyet játékos hardvernek még nem sikerült korábban.

Hirdetés

Nagy a valószínűsége annak, hogy valamikor az év második felében megérkezik az RTX 40-es széria, és vadonatúj, bivalyerős videokártyákkal árasztja el a piacot az Nvidia.

Habár a piaci állapotokat elnézve nem kizárt, hogy elárasztás helyett inkább csak csordogálni fognak a friss hardverek, de ennek ellenére érezhető előrelépés várható a teljesítményben, sőt, egyesek szerint hatalmas ugrásnak lehetünk majd szemtanúi.

Hirdetés

Ha kizárólag a Teraflopokat nézzük, akkor játékos hardverek terén egyértelműen az RTX 3090 Ti a csúcstartó, hiszen képes 40 és 45 TFLOP közötti teljesítményt produkálni, ám lehet, hogy néhány hónap múlva már csak legyinteni fogunk ezekre a számokra.

A hardveres infókkal foglalkozó kopite7kimi és Greymon55 tájékoztatásai alapján benne van a pakliban, hogy az Nvidia, de még az AMD egy-egy videokártyája is elérheti a jövőben a 100 TFLOP-ot.

Persze az ütős teljesítménynek komoly ára van, várhatóan a következő generációs GPU-k kihajtásához még több erőforrásra lesz szükségünk, így nem árthat már most betárazni egy erősebb tápegységből, ha megvásárolnátok később a zöld vagy a vörös csapat valamelyik újdonságát.

A nagy számok nyilván jól festenek, de azért ajánlott észben tartani, hogy a videokártyák magas számítási teljesítményei nem feltétlenül jelentenek hasonló mértékű ugrást a játékok terén is. Ezt leszámítva ez így is nagy előrelépésnek ígérkezik, és nemcsak az RTX 3090 Ti-t hagyhatja maga csúnyán mögött, hanem még a jelenlegi generációs konzolokat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.