Hirdetés

Bámulatosan mutat az életnagyságú Intel Arc A750-es LEGO szett



|

A LEGO videokártya terveit az Intel egyik marketingvezetője készíti.

Hirdetés

Izgalmas projektet mutattak be a héten az Intel Insider Discord-szerveren. Az élő adás során lelepleztek egy készülőben lévő LEGO szettet, ami egy Intel Arc videokártyát, egész pontosan az A750-est másolja le, méghozzá élethű, 1:1-es méretarányban.

A tervet Zach Hill, az Arc Graphics marketing vezetője készíti, aki történetesen nagy LEGO-rajongó, és az elmúlt hat hónapban szinte minden szabadidejét ennek a projektnek áldozta.

Hirdetés

Arra törekszik, hogy a modell a lehető legjobb életnagyságú másolata legyen az Intel Arc A750-nek, kizárólag olyan LEGO építőelemeket használva, amik ma is kaphatók. Ehhez Hill a BrickLink Studio nevű, ingyenes, a LEGO által kiadott szoftvert használja. Nagyjából a munkája 80%-val készen van, de az adás során kiemelt még néhány részletet, ami szerinte még finomításra vár. Az egyik ilyen például a matrica, ami jelenleg totálisan félrevezető módon azt állítja, hogy egy Arc A770-et látunk.

Természetesen egy ilyen látványos készlet esetében mindig szóba kerül, hogy esetleg hivatalosan is elrajtoljon a LEGO által, amihez az kell, hogy a LEGO Ideas oldalán tízezer szavazatot kapjon a terv. Sajnos egyelőre úgy tűnik, Hill nem harapott rá a témára, bár ez amiatt is lehet, hogy még nem érzi tökéletesnek a modellt.

Egy másik forgatókönyv szerint a nyilvános katalógusból majd mindenki összevásárolhatja a szükséges darabokat, és elkészítheti a saját LEGO Arc A750-esét. Ez körülbelül 120 dollárba fog kerülni a kalkulációk szerint, tehát nagyjából fele annyiba, mint az igazi videokártya.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.