Hirdetés

Bemutatkozott a Meta Quest 3 headset



|

Jobb kamerákkal, nagyobb felbontással és Xbox Cloud Gaminggel támad a Meta újdonsága.

Hirdetés

A Facebook, az Instagram és a WhatsApp mögött álló Meta júniusban jelentette be, hogy még az idén megkapjuk a Meta Quest 2 (egykor Oculus Quest 2) utódját, amelyet nagy várakozás övezett, hiszen a 2020 óta forgalmazott termékből  több  mint 20 millió példány fogyott, s ezzel ez a világ legsikeresebb VR-headsete.

A hivatalos bemutatóra végül egészen eddig kellett várnunk, a Mark Zuckerberg vezette vállalat ugyanis tegnap leleplezte a Meta Quest 3-at, amely minden területen előrelépést hoz az elődjéhez képest.

Hirdetés

A Quest 3 a Quest 2-hez képest lényegesen magasabb, 2064 x 2028 pixeles felbontású panckake-lencsékkel támad, ezzel a kialakítással pedig 40%-kal könnyebb is lett a felmenőjénél. Az új modell egyik központi fejlesztése, hogy ezúttal két nagy sebességű, színes kamerával mutatja meg a külső környezetet, míg a továbbra is forgalmazásban maradó elődje csak fekete-fehérben képes erre.

A teljesítményről a Snapdragon XR2 Gen 2 SoC és 8 GB memória gondoskodik, az immerziót pedig a 40%-kal hangosabb hang- és basszustartományt kínáló audiorendszer teszi teljessé. Szintén üdvözlendők az átdolgozott kontrollerek, amelyek már a jellegzetes érzékelőgyűrűk nélkül is elvégzik a feladatukat. Az Oculus Quest 3 továbbra is önálló eszköz, ám kívánság szerint számítógépekhez is csatlakoztatható a nagyobb teljesítmény érdekében.

Aki viszont mindenképp a headseten szeretne AAA kategóriás játékokat élvezni, annak jó hír, hogy a Quest 3 immáron Xbox Cloud Gaming támogatással érkezik, így a Microsoft felhős katalógusát is élvezhetjük majd rajta. Ez nem VR-címeket jelent, hanem egy virtuális, lebegő kijelzőn kelnek életre a játékok. A havidíjas szolgáltatás csak jóval a termék rajtja után, valamikor decemberben válik elérhetővé.

Az Oculust Quest 3 forgalmazása október 10-én kezdődik, a korábbi ígéretet betartva 499 dolláros induló áron, amiért 128 GB-os tárhely jár, míg az 512 GB-os csúcskiadásért 649,99 dollárt kell fizetni. Az Oculus Quest speicikációjáról és képességeiről a hivatalos termékoldalon tájékozódhatsz részletesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.