Hirdetés

Benchmark-tesztek árulkodnak az Intel 24 magos bestiájának teljesítményéről



|

Az Intel Core i9-13900 komoly vetélytársa lehet az AMD alternatíváinak.

Hirdetés

Még idén megérkezhetnek az Intel 13. generációs, Raptor Lake kódnévhez tartozó processzorai, amelyek között várhatóan igencsak komoly teljesítményű darabokat találunk majd.

Időközben a SiSoftware Sandra adatbázisában megjelent több benchmark-teszt eredménye, amelyeknek köszönhetően kaptunk némi ízelítőt abból, hogyan is képzeli el az Intel a processzorok következő generációját.

Hirdetés

Az adatok alapján az Intel Core i9-13900 összesen 24 maggal és 32 szállal rendelkezik majd, az Alder Lake-hez képest pedig 20%-kal nagyobb L3-as cache-et vonultat fel. Az L2-es cache mérete pedig még nagyobb, gyakorlatilag a duplája. A jelek szerint a gyorsabb DDR5-támogatás sem marad el.

Ha hihetünk a SiSoftware benchmarkjainak, akkor a Raptor Lake flagshipje 33% és 50% közötti javulást jelent az Intel Core i9-12900-hoz viszonyítva, ám a valódi különbség még nagyobb lehet, ha sikerül felturbózni az előbbi órajeleit. Persze fontos, hogy helyükön kezeljük ezeket az infókat, mivel a korai tesztek akár félrevezetőek is lehetnek, ám ha tényleg pontosak az eredmények, akkor az AMD-nek és a Zen 4-nek valószínűleg alaposan fel kell majd kötniük a gatyát, ha versenyben szeretnének maradni a következő generációban is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.