Hirdetés

Brutális vízhűtéssel tuningolhatod fel a PlayStation 5-öt



|

Az EKWB blokkja gyönyörű, de megsokszorozza a konzol árát.

Hirdetés

A PlayStation 5 dizájnja a bemutatás pillanatában megosztotta a világot. Egyesek imádják a furcsa alakzatot, mások az első perctől kezdve ki nem állhatják a galléros router dizájnt. A megjelenés óta eltelt időben érkezett pár hivatalos és néhány nem hivatalos kiegészítő is, amivel feltuningolhatjuk a konzolunk kinézetét, az EKWB hűtőrendszere azonban nemcsak a látványon javít.

A PC-s vízhűtő rendszerekre szakosodott vállalat a héten mutatta be a PlayStation 5-höz készített monoblokkot, aminek köszönhetően hűvösebb és halkabb lesz a rendszer. Bár ez így önmagában szuperül hangzik, nem fogja mindenki azonnal feltuningolni a konzolját, már csak azért sem, mert teljesen szét kell szedni a hardvert, az elektronikát pedig átépíteni egy mATX házba.

Hirdetés

Az EK-QuantumX CoolingStation Monoblock az összes hardvert hűti az SoC-től a memória modulokon át egészen a gyári SSD-ig. Előbbihez hűtőpasztát, utóbbit thermal padeket javasol a gyártó.

A blokk teteje akrill, a különböző alkatrészek pedig rézből, rozsdamentes acélból és alumíniumból készültek. A monoblokk kompatibilis a digitális és lemezes változattal is, utóbbinál azonban értelemszerűen a lemezmeghajtó beszerelése okozhat némi fejtörést.

Az EKWB oldalán 480 euróért lehet előrendelni a hűtőblokkot, ami már önmagában sem kevés pénz, és akkor még magáról a hűtőrendszerről, az egészet meghajtó tápról, és az RGB kontrollerről és az mATX házról nem is beszéltünk. Ezek fényében nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy valójában mennyivel hűt jobban egy ilyen rendszer, mint a PS5 gyári megoldása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.