Hirdetés

Core i9-7900X 6,01 GHz-en - elég lesz?



|

Természetesen a bravúrt folyékony nitrogénnel sikerült elérni, és világrekordot jelent.

Hirdetés

A sofos1990 nicknéven tevékenykedő tuningmester fogott egy Intel Core i9-7900X processzort, majd némi folyékony nitrogén segítségével elkezdte növelni az órajelét. Egészen 82,3 százalékkal jutott túl a gyári értéken, ami azt jelenti, hogy 6,01 GHz-es órajelet ért el. 

Hirdetés

A 12 189,52 pontjával ez az eredmény csúcsot jelent a 10-magos világban, és persze rekordot ér az egyprocesszoros rendszerek listájában is - a platformon soha nem szereztek még ennyi pontot, igaz, ehhez 1,6 voltos feszültségi érték is kellett. 

A rekordhoz egy Gigabyte X299 SOC Champion alaplapot és G.Skill Trident Z memóriákat használt fel sofos1990, aki egy Corsair AX 1500i tápegységgel hajtotta meg a konfigurációt. Az SSD egy Corsair Neutron 120 GB-os modell volt, bár ez mellékes. 

A folyamat során nagyon óvatosnak kellett lenni, elvégre a folyékony nitrogénnek hála a rendszer -110 Celsius-fokon dübörgött - ehhez pedig véletlenül sem akarna hozzáérni senki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.