Hirdetés

Csúnyán felsült a törésteszten az Asus méregdrága gamer mobilja



|

A világ legerősebb mobiljaként reklámozott Asus ROG Phone 6 Pro kevésbé jeleskedik a fizikai erőnlétben.

Hirdetés

Az Asus még júliusban dobta piacra a legújabb gamer mobiljait, a ROG Phone 6-szériát, melynek csúcsváltozatát, a ROG Phone 6 Prót mi is elvittük egy tesztkörre. Ahogy akkor írtuk, a Snapdragon 8+ Gen 1 processzorral és 18 GB RAM-mal szerelt szörnyeteg kiváló társ a mobilos játékban, hiszen a nyers erő mellett hasznos extra funkciók garmadáját kínálja, tekintélyes üzemidő mellett.

Ha viszont némi fizikai strapának is kitennéd az 1700 dolláros mobilt, akkor érdemes átgondolnod a vásárlást, a tajvani csoda ugyanis csúnyán elvérzett a veterán youtuber JerryRigEvrything töréstesztjén.

Hirdetés

A kütyük kínzásában jeleskedő videóshoz csak most jutott el a ROG Phone 6 Pro, a karcolós-melegítős próbákon pedig nem is szerepelt különösen rosszul, a hajlítás során viszont gyakorlatilag kettétört, méghozzá az első nekifutásra. Ez pedig annak fényében különösen kínos, hogy már az előd ROG Phone 5 is hasonlóan teljesített.   

Mondhatjuk persze, hogy a ROG Phone 6-ot inkább a Diablo: Immortalhoz, a Call of Duty Mobile-hoz és a hasonszőrű mókákhoz tervezték, mintsem az origamizáshoz, a fenti képsorok alapján azonban csúnya véget érhet, ha véletlenül ráülünk, ami a telefonoknál azért nem feltétlenül ritka eset.

Itt érdemes felidézni az iPhone 6 "bendgate" ügyét 2014-ből, amikor is valóságos tömeghisztéria kerekedett abból, hogy az Apple akkori legújabb készüléke könnyebben meghajlott az átlagos mobiloknál. A botrányra reagálva a cupertinóiak a következő évben piacra dobott iPhone 6s-nél már megerősítették a keretet, a gamer mobilok viszont a jelek szerint nem érdekelnek elég embert ahhoz, hogy az Asus is odategye magát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.