Hirdetés

Döbbenetes, DFHD-s monitorral állt elő a Samsung



|

HDR- és FreeSync 2-képes a 49 hüvelykes CHG90 QLED-monitor, amely 32:9-es képaránnyal rendelkezik.

Hirdetés

Bár tudtuk, hogy a Samsungnak vannak tervei 32:9-es képarányú monitorok fejlesztésével kapcsolatban, az meglepő volt, hogy már be is mutatkoztak az első kész modellek. 

Hirdetés

Az idei legjobb Samsung monitorok ezek, amelyek már FreeSync 2-támogatással érkeznek. 

A legkülönlegesebb a CHG90 QLED-monitor, amely 49 hüvelykes képátmérővel és 32:9-es képaránnyal rendelkezik. A panel DFHD-s, vagyis dual full HD-s, és 3840 x 1080-as felbontású. A FreeSync 2 mellett a HDR is támogatott, a betekintési szögek 178 fokosak, a hajlítás 1800R-es. A képfrissítés 144 Hz-es, a válaszidő pedig 1 milliszekundum, vagyis a kijelzőre panasz nem sok lehet. 

A CHG70 QLED-monitor már visszafogottabb. 27 és 31,5 hüvelykes méretben létezik, "csak" 2560 x 1440-es felbontást kínál. A hajlítás mértéke ugyanakkor, ahogyan a képfrissítés és a válaszidő, valamint a HDR- és FreeSync 2-támogatás sem változott. 

A CHG70-re egy DisplayPort és két HDMI csatlakozó került, míg a CHG90-re egy mini-DisplayPort is ráfért. 

Mit tud a FreeSync 2? Alapvetően egy kép HDR-feldolgozása során csökkenti az input lagot és a feldolgozási időket. Az SDR és a HDR kijelzőmódok közötti változás azonnalivá vált, illetve az AMD szerint így kétszeres látható fényerő és színskála érhető el sRGB-n keresztül. 

A kezdetekben nehéz lesz kihasználni a 32:9-es képarányt, elvégre a 21:9 sem támogatott minden esetben. A monitorok 1500, 600 és 700 dolláros árakon vihetőek.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.