Hirdetés

Ekkor jöhetnek az AMD olcsó videokártyái



|

Még a jövő év elején megjelenhet az AMD két belépőszintű videokártyája, az RX 6500 XT és az RX 6400.

Hirdetés

A videokártyák gyártói annak ellenére kiváló üzleti eredményeket produkáltak az utóbbi évben is, hogy a meglévő keresletet nem feltétlenül tudják kiszolgálni. Ezzel együtt az Nvidia és a szegmensbe érkező új gyártók mellett az AMD is számos új modellel igyekszik 2022-ben is minél nagyobb piaci részesedést szerezni, friss pletykák szerint pedig akár már az év első hónapjában új változattal bővülhet az RX 6000-es széria.

Hirdetés

A múlt héten már megjelentek nemhivatalos információk arról, hogy érkezik az AMD-től az RX 6500 XT és a még szerényebb képességekkel bírzó RX 6400. Az akkori szivárogtató ugyan tudni vélt néhány technikai részletet a pénztárcabarátnak szánt kártyáról, azt illetően nem volt tippje, mikor érkezhetnek. Egy kínai közösségi oldalra viszont ezt is kiírta egy felhasználó, aki állítása szerint belsős információkkal rendelkezik a belépő szintű GPU-król, tudomása szerint az RX 6500 XT már január közepén megjelenhet, amit márciusban követhet az RX 6400.

Az előző pletykákkal annyiban összecseng a Navi 24-es videokártyákról szóló új információ, hogy a mostani forrás szerint is csak 4 GB videomemóriával rendelkeznek majd, ami nem teszi majd őket alkalmassá az egyik legnépszerűbb kriptovaluta, az Ethereum bányászatára. Illetve a mostani kiszivárogtatott információk alapján az RX 6400 teljesítményét (és így az energiaigényét) olyannyira visszafogják majd, hogy nem is lesz szüksége külső tápcsatlakozókra. Hogy ezekből az értesülésekből mennyi bizonyul igaznak, hamarosan kiderül, főleg, ha januárban még a polcokra kerül az RX 6500 XT.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.