Hirdetés

Elképesztően drágán, de elkezdtek feltűnni az első RTX 4090-ek Európában



|

Több viszonteladó oldalán is felbukkantak különböző gyártók RTX 4090-es modelljei, csak győzzük megfizetni.

Hirdetés

Hónapokon át olvasgattuk az újabb és újabb pletykákat és állítólagos kiszivárgott információkat az RTX 40-es széria modelljeivel kapcsolatban, nemrégiben azonban az Nvidia végre hivatalosan is leleplezte a 4090-et és a 4080 két különböző verzióját, most pedig már néhány internetes webáruházban is megjelent a zöldek új generációjának két legerősebb modellje. Eddig is tudtuk, hogy nem lesz olcsó mulatság egyik sem, de így is felérnek egy gyomrossal boltok által rájuk aggatott árcédulák.

A kezdőár egyébként alig több, mint amit az Nvidia javasolt a kártyákhoz, az 1999 eurós árcédula mindössze 50 euróval haladja meg az ajánlott fogyasztói árat, de egyes országokban még ez alá is benézett néhány modell ára.

Hirdetés

Jelenleg a Gigabyte WindForce és az Asus TUF széria tűnik a leginkább elérhetőnek, az OC modellek 2099 eurónál, a vízblokkos megoldások pedig 2400 euró környékén kezdődnek. A legdrágább kivitelek nem meglepő módon az Asus ROG Strix szériából származnak, amik 2529 eurótól kezdődnek.

Az előrendelések egyelőre még nem kezdődtek meg, de az mindenképp bizalomgerjesztő, hogy több országban is készleten jelzik a videokártyákat. A hazai árak egyelőre nem ismertek, de abban biztosak lehetünk, hogy a gyenge forint és a világbajnok áfa miatt nem nálunk lesznek a legolcsóbbak az Nvidia kártyái.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.