Hirdetés

Elon Musk millióknak streamelte a Diablo 4-et, ezzel bejelentve az X új funkcióit



|

Elég sokan voltak kíváncsiak a korábban beígért speedrunra.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be nektek arról, hogy a Diablo IV egyik legkeményebb kazamatáját fogja speedrunnolni Elon Musk. No már ekkor sem csak puszta kedvtelésből tette volna ezt, elsősorban a Twitter/X legújabb streamelési funkcióját szerette volna bemutatni az élő adás keretein belül. Egyéb elfoglaltságai miatt többször is elhalasztotta a kezdés időpontját, de aztán tényleg fellőtte a streamet, és rengetegen végignézhették, hogy 100-as tieren próbálja átverekedni magát egy komoly kihívást nyújtó dungeonön.

Az üzletembernek jelenleg 158 millió követője van a platformon, így annyira talán nem is meglepő, hogy az élő közvetítés anyagát már több mint 10 millióan látták. A stream előtt Musk egyébként a következő sorokat írta:

"Tegnap este leteszteltem az X videojáték-streamelő rendszerét. Működik! Megpróbálok ma este élőben befejezni egy tier 100-as Nightmare Dungeont".

A streaming lehetősége mellett a vállalat időközben azt is bejelentette, hogy a Paris Hiltonnal kötött új partnerség révén bizonyos élő vásárlási funkciókkal is kísérleteznek. Ennek értelmében a celeb éves szinten négy darab egyedi videós tartalom létrehozására szerződött, melyek élő vásárlási lehetőségeket tartalmaznak majd.

Hirdetés

Ha minden igaz a streamelés még OBS-ről is átvezethető lesz majd a platformra, azonban ezt csak a prémium felhasználók tehetik meg. Most viszont még az is kérdéses, hogy a Twitter/X egyáltalán képes lesz-e arra, hogy elbírja ezeket az élő adásokat, ugyanis Musk Diablo IV-es streamje alatt elég sok probléma merült fel. Többen is felhívták a figyelmet az élő chat hiányára, emellett gyakoriak voltak a képernyővillanások és a hanggal is többször adódtak problémák.

A vállalat egyébként már korábban is küzdött hasonló problémákkal, főleg Musk igen nagy népszerűségnek örvendő közvetítései során. A gondok szoros összefüggésben állhatnak azzal, hogy még tavaly több webhely-biztonságért és -stabilitásért felelős mérnököt bocsátottak el a cégtől, míg Musk életrajzírója, Walter Isaacson szerint abból is fakadhatnak, hogy a vállalat egyik adatközpontjának költöztetése során bizonyos instabilitások merültek fel, amiket azóta sem sikerült teljesen javítani.

Mindenesetre meglátjuk, hogy sikerül-e majd orvosolni ezeket a problémákat, amik kulcsfontosságúak lesznek, főleg ha Muskék tényleg hosszútávon terveznek a streaming és a live-shopping funkciókkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.