Hirdetés

Elon Musknak komoly gondja van a GTA VI-tal



|

A milliárdos valószínűleg nem fogja elindítani a Rockstar Games várva várt játékát.

Hirdetés

Több mint tíz évvel a Grand Theft Auto V megjelenése után a héten végre történt valami a népszerű széria háza táján: a fejlesztő Rockstar Games elérhetővé tette a GTA VI trailerét, nemcsak a főszereplőket és a helyszínül szolgáló Vice Cityt mutatva meg benne, hanem a 2025-ös megjelenést is felfedve, amely az első körben sajnos csak a PlayStation 5- és Xbox Series-konzolokat célozza.

A kerek másfél perces bemutató néhány nap alatt több mint 100 millió megtekintésig jutott a YouTube-on, s ha már ennek apropóján a fél világ a Grand Theft Autóról beszél, a magát ugyancsak gamernek tartó Elon Musk is kifejtette a véleményét a témában.

Hirdetés

A Tesla, a SpaceX és az X élén álló milliárdos októberben egy széles tömegeket elérő Diablo IV-streamben mutatta meg a képességeit, de a következő GTA kapcsán aligha számíthatunk tőle ilyesmire, ő ugyanis cseppet sem kedveli a sorozatot. Ezt egy X-poszt formájában árulta el, amivel egy olyan felhasználónak válaszolt, aki az elmondása szerint még egyetlen Grand Theft Autóval sem játszott.

"Én próbáltam, de nem kedvelem a bűnözést. A GTA V nyitójelenetében rendőrtisztekre kellett lőni. Egyszerűen nem tudtam megtenni."

- írta az X-en Musk, aki tehát erkölcsi-morális alapon utasítja el a Rockstar Games 1997 óta futó sikerszériáját, s mivel a Grand Theft Auto VI ugyancsak a bűnözés körül forog, jó esély van rá, hogy ezzel sem fog sok időt eltölteni. A kijelentést ugyanakkor nem mindenki fogadta jól, a posztra érkező reakciókban többen is mémekkel figurázták ki a milliárdost, és sokan arra is igyekeztek felhívni a figyelmét, hogy csak egy videojátékról van szó, ami senkit sem tesz rendőrgyilkossá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.