Hirdetés

Előrébb hozhatták a GeForce RTX 4060 rajtját



|

Ha minden igaz, már nem kell sokat várni az Nvidia következő népkártyájára.

Hirdetés

Az Nvidia és az AMD néhány hete mutatták be a legújabb középkategóriás videokártyáikat a GeForce RTX 4060 Ti és az RX 7600 képében, amelyeknek az lenne a feladatuk, hogy széles tömegeket vegyenek rá a korábban megjelent drágább modellekkel felvezetett generációváltásra.

Csakhogy a közönség és a tesztelők nem dobták el az agyukat a teljesítménybeli ugrástól, így egyelőre úgy tűnik, hogy elmaradt a vásárlók rohama a boltokban. Az Nvidia válasza erre az lehet, hogy előrébb hozza a még olcsóbb RTX 4060 rajtját.

Hirdetés

A 299 dolláros variáns esetében eddig arról volt szó, hogy valamikor júliusban kapjuk meg, az RTX 4060 Ti drágább, 16 GB memóriával szerelt kiadásával együtt, ám a hardveres ügyekben gyakran jól értesültnek bizonyuló MEGAsizeGPU birtokába jutott dokumentum alapján már ebben a hónapban megtörténik a rajt. A szivárogtató által megosztott táblázat azt mutatja, hogy a zöldek június 29-én dobják piacra az új videokártyát, így az első tesztek már június 28-án felkerülhetnek a világhálóra.

Ha hihetünk az eddigi pletykáknak, a névbeli hasonlóság ellenére az RTX 4060 egy teljesen más hardvert takar majd, mint a Ti-plecsnit viselő videokártya. A középkategóriás hardver az AD107-es lapkára épülhet, 3072 CUDA-maggal, 1830-2460 MHz-es órajellel és 8 GB-nyi memóriával, 128-bites memóriabuszt kínálva.   

Az RTX 4060 előrehozott rajtja kapcsán fontos megjegyezni, hogy az Nvidia hírhedt a menetrendek váratlan módosításáról, így könnyedén elképzelhető, hogy MEGAsizeGPU ezúttal sem téved, ahogy persze az sem kizárt, hogy a zöldek végül maradnak a júliusi debütálásnál.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.