Hirdetés

Ennyit ver az elődjeire az Nvidia következő népkártyája



|

Az Nvidia gyári beszámolóval szolgált a hamarosan megjelenő GeForce RTX 4060 teljesítményéről.

Hirdetés

A széles tömegeknek szánt videokártyák nyara ez, hiszen nemrég kaptuk meg az Nvidia GeForce 4060 Ti-t, valamint az AMD-féle Radeon RX 7600 is megérkezett a piacra, ám az eddigi jelek alapján egyik sem generált akkora felhajtást, mint amilyenben a gyártóik reménykedtek.

A zöld csapat következő reménysége a június 29-én befutó RTX 4060, amely még az előd RTX 3060-nál is olcsóbb, 299 dolláros induló áron érkezik meg a boltokba. A kártya tesztpéldánya már megérkezett a szerkesztőségünkbe, és hamarosan össze fogjuk vetni a legnagyobb riválisaival, a sajtóembargó lejártáig viszont maga a gyártó mesél az új hardver képességeiről.

Hirdetés

Az Nvidia nemrég egy hivatalos blogposztban osztotta meg az alábbi képet, amely arról árulkodik, hogy miként teljesít az RTX 4060 az előző generációkhoz képest. A kimutatás alapján a videokártya még az RTX40/DLSS3 exkluzív Frame Generation funkció használata nélkül is 20%-ot ver az RTX 3060-ra, míg bekapcsolva már 70%-os a friss vas előnye.

A cég emellett egy olyan kimutatást is hozott, ami egy sor játékban méri össze az RTX 4060, az RTX 3060 és az RTX 2060 erejét, 1080p-s felbontás mellett. Az egymással versengő csíkokból jól látható, hogy az új generáció elsősorban a renderelés hatékonyságát javító AI Frame Gen technológia mellett sóz oda az öregeknek, de az ezzel nem kompatibilis címekben is kimutatható előnyt élvez.

Az igazán érdekesek persze a valós tesztek tanulságai lesznek, a megjelenésig viszont már csak napok vannak hátra, így ezekre sem kell sokáig várni. A GeForce RTX 4060 az AD107-400-as GPU-ra épül, 3072 CUDA-maggal, 2,4 GHz-es boost órajellel és 8 GB memóriával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.