Hirdetés

Ezek a SteamOS legutóbbi frissítésének legfontosabb újdonságai



|

Az egyik funkciónak minden bizonnyal nagyon sokan fognak örülni.

Hirdetés

Még tavaly februárban dobta piacra a Valve a saját kézikonzolját, a Steam Decket, aminek azóta több konkurense is akadt. Nem meglepő, sokan várják már a minden bizonnyal combosabb, jobb teljesítményű és hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkező modell érkezését, amivel kapcsolatban már több érdekes részletet is feltártak a szemfüles felhasználók.

Azonban míg a nagy testvér eljövetelére várunk, addig érdemes szót ejtenünk a legutóbbi SteamOS-frissítésről, amely több apró javítással tette ismételten jobbá a konzolt, de egy sokak által várt funkció is bekerült még a rendszerbe.

Hirdetés

A frissítés egyik legfontosabb újdonsága minden bizonnyal az undervoltolás bevezetése, melynek értelmében a kísérletezni vágyó felhasználók kimaxolhatják majd a teljesítményt az akkumulátor üzemidejével összhangban. Azonban akit az tartana vissza ettől, hogy netalántán egy félresikerült beállítás tönkre vágja a Deckjét, annak sem kell aggódnia. Bekerült ugyanis egy undervoltolás elleni védelem, melynek értelmében ha valamilyen okból kifolyólag olyan szintre csökkenne a feszültség, amely mellett a konzol már nem lenne képes a megfelelő működésre, akkor ezt könnyen orvosolhatjuk. A CMOS resetelése automatikusan visszaállítja majd az AMD SoC feszültségbeállításait, így ezzel nem lesz további teendőnk.

De számos egyéb apróságot is javítottak, többek között azt a régóta fennálló problémát, ami miatt a Deck saját kijelzőjének háttérvilágítása mindig bekapcsolva maradt egy külső kijelzőre való csatlakoztatás során. Ezen felül bekerült még egy HDR-el kapcsolatos elemző eszköz is, elsősorban a fejlesztőket megcélozva, de a desktop módban történő használat során felmerülő kisebb gondokat is kezelésbe vettek.

Ha kíváncsiak vagytok a frissítéssel érkező összes újdonságra, akkor a Steam oldalán elolvashatjátok a teljes listát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.