Hirdetés

Ezzel a géppel tarolná le a kézikonzol-piacot a Lenovo



|

Kiszivárgott fotókon a Lenovovo Legion Go, amely minden riválisától elleshet valamit.

Hirdetés

A kézikonzolok piacát jelenleg a Nintendo Switch, a Steam Deck, az ASUS ROG Ally és az Ayaneo 2 dominálják, amelyekről nemrég egy átfogó cikkben is meséltünk nektek, megpróbálva eldönteni, hogy melyik a legjobb ajánlat.

Akik viszont követik a híreket, azok emlékezhetnek, hogy egy néhány héttel korábbi szivárgás alapján a jövőben egy másik nagy szereplő, a Lenovo is pályára léphet a Legion Go nevű masinával. A bejelentésre váró termék most ismét felbukkant, ezúttal kiváló minőségű képeken mutatva meg magát.

Hirdetés

A Legion Góról először a Windows Central számolt be, exkluzív értesülésekre alapozva azt írva, hogy egy Windows 11-alapú, 8 hüvelykes kijelzővel szerelt kézikonzolt kapunk, amelyben a ROG Allyt is hajtó AMD Phoenix mobil processzorok dolgoznak majd. Ezúttal pedig a Windows Report szállította az alábbi rendereket, nem sok kérdést hagyva a dizájnt illetően.

A galériát átlapozva a Legion Go egy afféle "best of" válogatásnak ígérkezik a riválisok jellegzetességeit ötvözve. A lecsatolható kontrollerek a Nintendo Switch Joy-Conjait idézik, a tapipadot a Steam Deck ihlethette, azt pedig még az első jelentésből tudjuk, hogy a ROG Ally-hoz hasonlóan a Lenovo újdonsága is egy nyers Windows 11-re épülhet, annak minden előnyével (univerzalitás) és hátrányával (gyengébb optimalizáció) együtt.

Érdekes részlet a jobboldali kontrolleren található tekerős gomb, illetve az alsó ravaszok aszimmetrikus elrendezése. Az ergonómiát tekintve a Legion Go ezekkel egész egyedinek ígérkezik, ha pedig igaznak bizonyul a 8 hüvelykes kijelzőről szóló pletyka, akkor a képernyő mérete az összes vetélytársat le fogja pipálni. Kérdés persze, hogy ez mit jelent majd az üzemidőre nézve, ami a 7 hüvelykes Steam Deck és az ugyanakkora, de nagyobb felbontással (1080p) dolgozó ROG Ally esetében sem tekinthető izmosnak.

E sorok írásáig a Lenovo nem kommentálta a szivárgást, így továbbra is teljes sötétségben tapogatózunk az eszköz megjelenési dátumát illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.