Hirdetés

Újabb nagyágyú léphet be a PC-kézikonzolok piacára



|

Nem akármilyen riválist kaphat a Steam Deck és az ASUS ROG Ally.

Hirdetés

A Nintendo valóságos aranybányába tenyerelt, amikor a trendekkel dacolva 2017-ben egy hordozható konzolt dobott piacra a Switch képében, hiszen napjainkra több mint 125 millió példány talált gazdára az azóta több kivitelben is kapható eszközből.

A termék sikere rámutatott, hogy mekkora igény van a handheld kütyükre, határozottan felpezsdítve a piacot. Így jelent meg a PC-s játékokat futtató Steam Deck, amely az ASUS ROG Ally színre lépésével nemrég egy komoly, de nem tökéletesen rajtoló riválist kapott, a jövőben pedig egy újabb komoly szereplő próbálhat kihasítani egy szeletet a tortából.

Hirdetés

A Windows Central ugyanis exkluzív értesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy Lenovo is egy saját PC-kézikonzolon dolgozik. A Windows 11-alapú újdonság "Lenovo Legion Go" néven futhat be, AMD Phoenix laptopos processzorokkal és egy 8 hüvelykes kijelzővel. A dizájn kapcsán sajnos nincsenek konkrét információk, de a portál azt írja, hogy a 2021-ben kiszivárgott, ám végül elkaszált androidos handheld, a Legion Play szolgálhat mintául a tervezés során.

A lehetséges megjelenési dátum és az ár szintén rejtély tárgyát képezi, a 7  hüvelykes Steam Decknél és az ugyanekkora, de magasabb felbontással operáló ROG Allynál is nagyobb kijelzőméret viszont azt üzeni, hogy a Lenovo agresszív stratégiát követhet. A konkurenciának pedig lehet oka a félelemre, hiszen a kínai cég a világ vezető PC-gyártója, így a szaktudása és a tőkéje is megvan egy ilyen fejlesztéshez.

A kérdés, hogy a Legion Go végül tényleg megjelenik-e, hiszen épp a fent említett Legion Play esete mutatja, hogy semmit sem szabad biztosra venni, amiről szivárgásokból  értesülünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.