Hirdetés

Felhős gamer-PC-t ad a kezedbe az NVIDIA GeForce NOW - egyelőre ingyen



|

Szinte bármilyen PC-re vagy Macre streamelhetőek a játékok a felhős szolgáltatásnak hála.

Hirdetés

Aki szeretne a legjobb PC-s játékokkal játszani, de nem akar csúcs-PC-re költeni, annak mostantól telitalálat lehet az NVIDIA GeForce NOW szolgáltatása. Az NVIDIA eredetileg tavaly nyáron indította el a bétát, amelynek keretében bármilyen játék játszható lett streamelhető formában az interneten keresztül, hála egy távoli szervernek, amiben erős GeForce vezérlők dolgoznak. Akkor ez még csak Macen ment, most PC-n is. 

Hirdetés

A GeForce NOW továbbra is béta állapotú, és amíg így van, addig ingyenesen használható. Természetesen gyors netkapcsolatot igényel, és a játékokért is fizetni kell, nem a Netflixhez hasonló a szolgáltatás. Alapvetően egy távoli, virtuális PC-n játszunk, a képet pedig akár egy olcsó PC-re is streamelhetjük. 

A szolgáltatás minimum egy Windows 7-es rendszert, Intel Core i3-as CPU-t, 4 GB RAM-ot és DirectX 9-támogatást követel. Vagyis bármilyen PC-vel nem működik, de rengeteg olyannal igen, ami képtelen lenne futtatni a modern játékokat. 

A játékhoz a digitális áruházakban használt fiókot is kapcsolni kell: a Steam és a Battle.net mellett a Uplay is támogatott. A streamelés 1080p-s felbontás mellett 120 fps-sel történik, de a netkapcsolattól függően bármikor szakadozhat a kép. A komoly gamerek valószínűleg sosem lesznek elégedettek az effajta szolgáltatásokkal. 

Azt nem tudni, hogy a béta után mennyibe kerül majd a GeForce NOW, de Amerikában és Európában már működik. A béta korlátai közé tartozik, hogy egy játékmenet 4 órás lehet - a tárhely viszont korlátlan, és a játékmenetek száma is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.