Hirdetés

Felpörgött a videokártyák iránti kereslet, jól járt az AMD és az NVIDIA



|

A világjárvány kitörése óta sokkal több PC-t és videokártyát vásároltak az emberek, az AMD és az NVIDIA is jól jártak, az Intel kevésbé.

Hirdetés

A Jon Peddie Research elemzőcég legutóbbi tanulmánya szerint a fogyasztók sokkal több PC-t és videokártyák vásároltak a világjárvány kirobbanása óta, mint korábban. A második negyedéves GPU-eladások 2,5 százalékot emelkedtek globálisan az első negyedéves értékhez képest, míg éves szinten az emelkedés már 11,2 százalékos volt. Ezen belül az AMD az előző negyedévhez képest 8,4, az NVIDIA 17,8 százalékot tudott javítani, míg az Intel 2,7 százalékot rontott. 

Hirdetés

Persze az Intel Xe grafikus vezérlői még váratnak magukra, de a JPR minden GPU-t figyelembe vett, az Intel integrált grafikus megoldásait is. A gyártással kapcsolatos nehézségek a szakemberek szerint most megbosszulták magukat. 

Az asztali kártyák eladásai negyedéves szinten 6,55 százalékkal emelkedtek. A JPR bár nem tért ki rá, a szakértők szerint egyre többen AMD Ryzen processzorra építik az asztali konfigurációikat. 

A JPR azt mondja, hogy hasonló emelkedésre általában csak az iskolakezdéskor lehetett számítani, így a távmunka és a távoktatás a videokártyák piacát is felpörgette. Az elemzők szerint hiába a sok gazdasági nehézség és munkanélküliség, amiről folyamatosan hallani, a kereslet folyamatosan emelkedett az elmúlt időszakban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.