Hirdetés

Fontos fejlesztéseket tesztel a Sony a PlayStation 5-ön



|

Egyebek mellett egy régi bosszúságra is gyógyírt hozott a PS5 firmware béta verziója.

Hirdetés

Szinte nehéz elhinni, de a PlayStation 5 novemberben már a harmadik születésnapját ünnepelte, s habár a sokak által várt Pro variánst egyelőre nem kapta meg a publikum, a Sony azért előállt egy ráncfelvarrott kiadással, közben pedig a konzolt hajtó firmware-t is igyekeznek tovább csiszolni a japánok.

Ennek jegyében a gyártó nemrég egy tartalmas frissítéssel jelentkezett a béta programon belül, amely ugyan erősen korlátozott hozzáférésű, viszont előre jelzi, milyen újdonságokra számíthatnak a PlayStation 5 felhasználói a későbbiek során.

Hirdetés

Ahogy a Sony blogjáról kiderül, a néhány kiválasztott országban tesztelt csomag több fronton is felturbózza a PS5 firmware-jét. Az egyik a mikrofon minőségének javítása, amely a fejlesztők ígérete szerint némi mesterséges intelligenciás varázslat bevetésével már képes elnyomni a zavaró háttérzajokat, köztük a gombnyomások hangját vagy a játékokból származó hanghatásokat, jobb csevegési élményt eredményezve. Emellett a DualSense kontroller beépített hangszórójának maximális hangerejét is megnövelték, jobban hallhatóvá téve a játékbeli neszeket és a voice chateket.

A közösségi lelkületű játékosok örülni fognak a Képernyőmegosztás funkció megpiszkálásának is, ahol a barátok mostantól egyedi kurzorokkal, rajzolt vonalakkal, pingekkel és emoji-reakciókkal is bekapcsolódhatnak az élménybe. Az alábbi kép megmutatja, miként mutat ez a gyakorlatban, aki viszont nem élne vele, szerencsére le is tilthatja a funkciót.

A végére pedig azt a módosítást hagytuk, aminek valószínűleg a legtöbben fognak örülni: a vásárlók könyörgését meghallgatva a Sony végre engedélyezi, hogy a Beállítások menüben módosítsuk a bekapcsolt állapotot jelző fény erejét, így már nem muszáj kisüttetnünk a szemünket a konzollal. A felhasználók három opció közül (halvány, közepes, fényes) választhatnak, a teljes letiltásra viszont továbbra sincs lehetőség.

Azt nem tudni, hogy a tesztelt változtatások mikor jutnak el a PlayStation 5 firmware nyilvános kiadásába, de általában legfeljebb néhány hónap telik el a béta és a tényleges rajt között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.