Hirdetés

Gond lehet a processzorok hőmérsékletével az Epic Games Launcher miatt



|

Az Epic Games Launcher kliens miatt az AMD és az Intel processzorok hőmérséklete is a vártnál magasabbra emelkedhet.

Hirdetés

Több játékos is arra panaszkodik különböző felületeken (például a Redditen), hogy az Epic Games Launcher klienssel valami baj van, és az AMD, valamint az Intel processzorok között is vannak olyan modellek, amelyeknek a hőmérséklete a kliens miatt a vártnál magasabbra emelkedik. Úgy, hogy egyetlen játék sem fut eközben. A Hot Hardware szakértőinek sikerült reprodukálniuk a jelenséget. 

Úgy fest, hogy az Epic Games Launcher egyfolytában egy erőforrás-igényes folyamatot futtat a háttérben. Van, akinél a Ryzen 7 5800X hőmérséklete 50 Celsius-fokról 37-re esik vissza, ha bezárja a klienst.

Hirdetés

Másnál a Ryzen 9 5950X 56 fokról 34-re hűl vissza. Az ügy egyelőre elég zavaros, nem minden processzor érintett, de egyeseknél 20 fokkal is melegebbé válhat a CPU, ha elindul a kliens. 

A GOG és a STEAM esetében nincs ilyen probléma, és jelenleg az Epic Games Launcher hibájára sincs orvosság. Átmeneti segítség, ha valaki a GOG Galaxy klienshez kapcsolja azt, és él a játék utáni launcher-bezárási automata funkció nyújtotta lehetőséggel. 

Kiderült egyébként az is, hogy az EGL 14-szer több adatot küld el, mint a STEAM vagy a GeForce Experience (ugyanannyi idő alatt). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.